Ypač negerai, jei agurkų lapai ėmė gelsti anksti, sezono pradžioje. Portale novate.ru pateikiamas patarimas, kaip šią problemą išspręsti.

Savaime suprantama, kad gelstantys agurkų lapai nėra natūralus reiškinys. Jeigu vasarą pastebėjote, kad atsiranda geltonų agurkų lapų, tai rodo, kad yra fotosintezės sutrikimų. Nesiimant priemonių, dalis derliaus žus, o tie agurkai, kurie užaugs, nebus nei sultingi, nei dideli. Praktiškai visada fotosintezė sutrinka, kai agurkams trūksta azoto.

Daugelis daržininkų tręšia azoto trąšomis pačius įvairiausius augalus dar pavasarį – sėjos ir sodinimo metu. Būtina žinoti, kad, piktnaudžiaudami azoto trąšomis, tik pakenksite augalams – visiems, ne tik agurkams. Dėl šios priežasties labai svarbu vadovauti instrukcija ant pakuotės.

Jei vis tik per daug patręšėte agurkus azotu, kol agurkai nežuvo, padės vienas dar iš tarybinių laikų atėjęs metodas.

Jums reikės magnio sulfato. Santykiu 1 : 100 ištirpinkite magnio sulfato vandenyje. Tada gausiai paliekite agurkus šiltu, švariu vandeniu (be trąšų). Kai vanduo įsigers, įpilkite į buteliuką su purkštuku magnio sulfato tirpalo ir nupurkškite agurkų lapus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)