Kantri, arba kaimo, stilius gimė Anglijoje praėjusio amžiaus pradžioje. Jaukūs ir vaizdingi Anglijos provincijos nameliai su gyvatvorėmis, gėlynais ir grįstais keliais būdavo įrengti būtent tokia dvasia.

Kalbant apie kaimišką stilių, dažniausiai galvoje turimas apibendrintas provincijos interjero vaizdas be jokios konkrečios „tautybės“.

Išskirtiniai kaimiško stiliaus bruožai – „kaimiški“ baldai, kilimėliai ir užtiesalai iš medžiagos skiaučių, skrynios ir pinti krėslai, gausybė keramikos ir kompozicijos iš gėlių, paprastuose mediniuose rėmuose įrėminti paveikslai su gyvūnais, kaimo gyvenimo scenomis ir natiurmortais, žinoma, tai ir įvairiausi skiautiniai.

Šio stiliaus interjerui būdinga spalvų įvairovė, tačiau spalvos ne ryškios, o veikiau sodrios, vos prigesintos. Kaimiško interjero spalviniai sprendimai pasižymi natūraliais, dažniau šviesiais ir pasteliniais tonais.

Kaimiško interjero sienoms naudojamas dekoratyvinis tinkas, kuris kartais derinamas su akmeninės ar plytinės sienos elementais.

Medis naudojamas daugiausia šviesaus, šilto atspalvio. Sienų dekorui puikiai tiks ir neryškūs popieriniai sienų apmušalai su švelniu gėlių raštu.

Kaimiško stiliaus interjerą papildys nedidelės sofos, patys įvairiausi foteliai ar krėslai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)