Kokie patikimiausi žirklių galandimo būdai?

Atšipusios žirklės – tikras vargas. Kodėl? Todėl, kad jas pagaląsti – ne taip lengva.

Pirmoji, svarbiausia taisyklė – stebėkite, kad žirklės galutinai neatšiptų. Žirkles periodiškai reikia pagaląsti. O štai keli veiksmingi žirklių galandimo būdai, kuriuos siūlo portalas NOVATE.

Pirmas galandimo būdas – į adatą. Jums reikės siuvimo adatos. Į vieną ranką paimkite žirkles, į kitą – adatą. Žirklių ašmenis suglauskite, tada įsprauskite tarp jų adatą. Traukite adatą palei žirklių ašmenis, palaipsniui jas praskleisdami. Pakartokite šią procedūrą 6–7, daugiausia – 10 kartų.

Antras galandimo būdas – į buteliuką. Jums reikės stiklinio buteliuko nuo kokių nors vaistų ar pan. Įstatykite tarp žirklių ašmenų buteliuko kaklelį ir atlikite 6–7 judesius, lyg norėtumėte jį nukirpti. Visa procedūra truks vos kelias sekundes, kaip ir galandimas su adata.

Trečias galandimo būdas – reikės švitrinio popieriaus arba galąstuvo. Iš esmės žirklės – pora peilių su ašmenims iš vienos pusės. Jei žirklės visiškai atšipo, adatos ar stiklinio buteliuko jau nepakaks, reikės rimtesnio instrumento – švitrinio popieriaus ar smulkesnio paviršiaus galąstuvo. Žirklės galandamos kaip peilis – tiesiog iš vienos pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)