Mozaika, šachmatų lenta, o gal ir malkų sienelė... Laipteliai, ir tie papildo šį ornamentinį „sumanymą“. Šalia jų tvarkinguose stačiakampiuose susodinti miskantai, viksvuolės, įvairios viksvos ir melsvės, pavėsį sudaro palinkusios beržų šakos. Pirmenybė šioje erdvėje suteikta vertikaliems sodo elementams.

Vargu ar užtenka vien norėti visus reikalingus, tačiau ne itin išvaizdžius rakandus tvarkingai sudėlioti. Nauja išvaizdi spintelė, palikta riogsoti sodo kampelyje, galbūt suteiktų funkcionalumo, tačiau kažin ar tiktų dizainui. Prieš statant lauke baldus, nereikėtų užmiršti: kuriame sodą, o ne namus.

Apželdintas spintutės stogelis galėtų suteikti kaip tik tai, ko trūksta – žalumos. Jei pakanka drėgmės, šešėlyje gali klestėti soleirolijos (Soleirolia). Šalimais stirksantys žolynai, kerojantys krūmai suteiktų tinkamą foną. Spintelėje įmontuotas ištraukiamas konteineris – gera idėja ieškantiems estetikos ir funkcionalumo dermės.

Čia pulsuoja gyvenimas, tvyro namų jaukumas. Natūralios medžiagos, rami medžių paunksmė, mieli heicherų, buksmedžių ir paparčių deriniai. Čia kažkas ką tik numetė savo linksmus guminius batukus, kažkas ilsėjosi skaitydamas rytinę spaudą. Mažas sodelis įstengia suteikia viską, ko labiausiai trūksta miesto žmogui.

Žydinčiame ir žaliuojančiame centre – modernus vandens telkinys, sudarytas iš krioklio ir tvenkinio. Vanduo švelniai vilnija žemyn bazalto siena, šonuose įrėminta medinių apželdintų sienelių. Viršuje susodinti sausringesnių vietų augalai, o apačioje klesti mėgstantieji drėgmę.

Heicheros, paparčiai, buksmedžiai, karpažolės, šilokai pavirtę į žaliuojantį, žydintį mišinį. Du dideli Saphora japonica medžiai viršūnėmis susiliečia sodo centre, mesdami taškuotą šešėlį. Žvyras netrukdo lietaus vandeniui sugrįžti į žemę.

Savo žiedynų varpelių ornamentika rusmenės papildo dekoratyvią visumą.

Marko Gregory dizainas. A. Dzimidavičiūtės nuotr.