Vyriškis ieško būdų, kaip įteisinti savo būstą ant stogo, o daugiabučio namo Troeščinskij rajone gyventojai aktyviai jį palaiko, rašoma portale novate.ru.

Žemės ūkio darbų mėgėjas, buvęs jėgos struktūrų darbuotojas Piotras, dabar jau pensininkas sugalvojo įsirengti vasarnamį netoli savo vieno kambario buto 12-os aukštų name. Jis nusprendė, kad galėtų padaryti įėjimą į vasarnamį ant stogo tiesiai iš savo buto paskutiniame aukšte.
Iš pradžių vyriškis suremontavo stogo dalį, kurioje planavo statyti namelį, nes stogo būklė, pasak jo, buvo gana apgailėtina.

Namas ant stogo

Piotras sumūrijo iš plytų 12 kvadratinių metrų namuką, laikui bėgant jį padidino. Kad nepažeistų įstatymo, draudžiančio įrenginėti komunikacijas už buto ribų, neįrenginėjo vasarnamyje kanalizacijos, šildymo, neįvedinėjo elektros. Per 10 Karlsono vasarnamio, kaip jį vadina kaimynai, gyvavimo metų šalia namelio atsirado sena vonia lietaus vandeniui rinkti, taip pat lysvės, kuriose vyriškis su žmona augina daržoves, žalumynus ir gėles.

Pensininkas įrengė ir mini kiemelį su staliuku ir kėdėmis, pastatė sūpynes. Šeima gali pusryčiauti, pietauti gryname ore, netgi priiminėti svečius. Šeimininkas pastatė ir sandėliuką įrankiams, ištempė virves skalbiniams džiauti. Šiuo metu paruošti kuoleliai tvorai, kuria norima aptverti sklypą ant stogo.

Įdomu tai, kad ištisus 10 metų namą prižiūrinti bendrovė niekaip nereagavo į vasarnamį ant stogo. Apie jį tikrai žinojo namo gyventojai, daugelis buvo lankęsi svečiuose ir netgi patys svarstė, ar neįsirengus ko nors panašaus.

Namas ant stogo

Namo gyventoja Jekaterina teigė: „Mūsų šeima didelė, o butas pirmame aukšte mažas, neturime už ką nusipirkti didesnio būsto, todėl ir mums papildomas plotas praverstų.“

Namo valdybos atstovo teigimu, „pensininką daug kas palaiko, daugiabučio gyventojai neturi jam pretenzijų, juk jis ir stogą pats suremontavo, o namelis nedidelis – du kambarėliai po tris kvadratinius metrus“.

Vis tik, teisėsaugininkams aptikus nelegalų statinį, pensininkui buvo skirtos jau dvi baudos, be to liepta nugriauti namą ir pašalinti visą augmeniją. Vasarnamio šeimininkas nepasidavė ir pradėjo rinkti dokumentus, siekdamas įteisinti savo vasarnamį. Neseniai vyko namo gyventojų susirinkimas, kuriame buvo renkami parašai pareiškimui, kad namelis ir daržas niekam netrukdo.

Reikia pažymėti, kad Ukrainoje techniniai reglamentai ir normos kategoriškai draudžia bet kokias projektuose nenumatytas statybas ant daugiabučių namų stogų, bet kokius priestatus privaloma nugriauti, valstybinės žinybos neduoda tam leidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)