Žaismingais ir originaliais pavyzdžiais, sukurtais su visa šeima, dalijasi prie prekybos tinklo RIMI inicijuoto socialinio projekto „Šeimos pietūs“ prisijungusi tinklaraščio „TenKurNamai“ autorė, interjero dekoratorė Sigita Petrunina.

„Šeimos pietūs – vieniems jau sena tradicija, kurios laikomasi nepaisant metų laiko, kitiems naujiena, kurią norėtųsi įsileisti į savo šeimą. Pavasaris – puikus metas pradėti kažką naujo. Ypač, jei ta naujovė – savaitgalio pietūs, kuriems ruošiasi visi šeimos nariai. Šiuo metų laiku gamta mums dovanoja pumpurus ir žiedus, tad norint, kad pavasariu pakviptų visi namai, pasirinkite žiedus, kurie dera prie vyraujančių jūsų interjero detalių spalvos“, - teigia interjero dekoratorė Sigita. Ji savo pietų stalo dekorui rinkosi geltoną ir žalią spalvas, kurias papildė tamsiai raudona lėkščių spalva.

Užduotis Nr. 1

Vietoje tradicinės medžiaginės staltiesės naudokite rudos spalvos vyniojamąjį popierių. Jis puikiai tiks ne tik uždengti stalui, bet ir taps puikia erdve pasireikšti mažiesiems šeimos nariams. Prieš pietus stalą galima išpiešti įvairiais raštais, patiekalus iliustruojančiais paveikslėliais, taip pat, parašyti kur kiekvieno šeimos nario sėdėjimo vieta. Jei stalui uždengti naudosite baltą popierių, jį galima ne tik apipiešti, bet ir nuspalvinti belaukiat pietų, ar po jų.

Užduotis Nr. 2

Tikrą pavasario nuotaiką sukurs šakelės su pumpurėliais ir pirmųjų gėlių žiedai. Pavasarinėms gėlėms pamerkti naudokite paprasčiausius mažus stiklainiukus. Tam, kad jie atrodytų įdomiau, papuoškite juostelėmis. Jei tokių, kaip parodyta nuotraukoje neturite, galite naudoti virveles arba medžiagos atraižas, tiesiog pasitelkite savo fantaziją.

Užduotis Nr. 3

Nors stalui uždengti panaudojome paprasčiausią popierių, servetėles naudokite medžiagines. Tam kuo puikiausiai tiks ir virtuviniai rankšluostėliai. Servetėlę užtenka perrišti virvele ir papuošti sprogstančio krūmo šakele. Jei šakelių neturite, galite naudoti gėlių žiedus. Taip gražu ir paprasta!

Užduotis Nr. 4

Tėčio ir sūnaus kūrybinėms dirbtuvėms puikiai tinkanti užduotis – išlankstyti mažus, spalvoto popieriaus lėktuvėlius, kuriais galima puošti stalą, lėkštes ir vazelėse pamerktas šakeles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją