aA
Burokėlių gaminimas mikrobangų krosnelėje yra greičiausias iš visų kitų būdų, be to, taip išsaugoma daugiausiai maistinių medžiagų.
Burokėliai
Burokėliai
© DELFI montažas / Shutterstock

Jei puikiai pažįstate savo mikrobangų krosnelę ir mokate nustatyti tinkamą gaminimo laiką, nesunkiai pasigaminsite norimos konsistencijos burokėlius, pataria healthy-beets.com.

Visų pirma, reikia išsirinkti burokėlius – geriausia, kad jie būtų panašaus dydžio, arba teks supjaustyti juos panašaus dydžio gabalais, kad išvirtų tolygiai. Keliose vietose pradurkite burokėlių odelę, kad po ja nesukauptų garai ir burokėliai nesprogtų. Sultis, kurios išsiskirs begaminant, galėsite panaudoti vėliau gamindami padažus, marinatus ir pan.

Pasirinkite tinkamą indą – tai gali būti lėkštė, dubuo ar kita talpa, svarbiausia, kad ją galima būtų naudoti mikrobangų krosnelėje. Plastikas netinka, nes lydosi, netinka ir popierius, nes gali užsidegti, o tam tikros rūšies stiklas gali įskilti ar sudužti. Jokiais būdais nenaudokite jokio metalo, bet galite naudoti orkaitei tinkamus stiklinius ar keraminius kepimo indus (pvz., 2 litrų talpos).

Rekomenduojame naudoti stiklinį kepimo indą, kurio išmatavimai 20 x 20 x 5 cm, su specialiu dangčiu, o jei dangčio neturite, galite uždengti sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu.

Gaminimo laikas gali skirtis, nes skiriasi mikrobangų krosnelių nustatymai ir galingumas. Greičiausiai, teks taikyti bandymų ir klaidų metodą, kol suprasite, kaip reikia nustatyti savo mikrobangų krosnelę, kad burokėliai išeitų tokie, kokių norite. Taip pat, kad ir kas būtų parašyta recepte, vos tik ima sklisti burokėlių kvapas, išjunkite krosnelę, ištraukite burokėlius ir paragaukite, nes jie jau beveik gatavi.

Išjungus mikrobangų krosnelę labai svarbu kuriam laikui palikti daržoves, kad baigtų virti, nelupti ir nepjaustyti jų iškart.

Mikrobangų krosnelėje geriausia vienu kartu gaminti iki pusės kilogramo burokėlių – taip jie išvirs tolygiai. Jei reikia pagaminti daugiau, geriausia padalinti į mažesnes porcijas ir gaminti per kelis kartus.

Kaip išvirti burokėlius mikrobangų krosnelėje

1. Perpjaukite paruoštus burokėlius į keturias dalis.

2. Sudėkite juos į mikrobangų krosnelei tinkamą indą. Burokėlius inde paskirstykite tolygiai.

3. Įpilkite apie 3 cm vandens. Uždenkite indą lėkšte arba sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu.

4. Vienas burokėlis intensyviausiu režimu verdamas apie 7 minutes, priklausomai nuo dydžio. Kiekvienam papildomam burokėliui reikės papildomų 2 minučių. Įpusėjus gaminimo laikui, apverskite burokėlius 180 laipsnių, nebent jūsų mikrobangų krosnelės padėklas sukasi.

5. Išjungę mikrobangų krosnelę, palikite lėkštę ar drėgną rankšluostį dar 4 minutėms. Burokėliai ir toliau gaminsis. Tada palikite atvėsti, ir nulupkite.

Mažus ir vidutinio dydžio burokėlius mikrobangų krosnelėje galima gaminti nepjaustytus. Gaminimo laikas nesikeičia, tik nepjaustytus burokėlius būtina vieną ar du kartus apversti, kad jie išvirtų tolygiai.

Tris vidutinio dydžio burokėlius mikrobangų krosnelėje pagaminsite per 12-15 min. Patikrinti, ar suminkštėjo, galite peiliu. Atvėsinkite ir nulupkite.

Kaip iškepti burokėlius mikrobangų krosnelėje

1. Aštriu peiliu subadykite burokėlius keliose vietose. Jei pamiršite tai padaryti, burokėliai mikrobangų krosnelėje sprogs ir viską aptaškys raudonomis sultimis (todėl kitą kartą tikrai atsiminsite, kad reikia pradurti).

2. Mikrobangų krosnelės dugną išklokite popieriniu rankšluosčiu, o ant jo uždėkite burokėlius.

3. Vienam burokėliui iškepti reikia nustatyti mikrobangų krosnelę intensyviausiu režimu ir kepti 5-10 min., priklausomai nuo dydžio. Jei burokėlių daugiau nei vienas, kiekvienam papildomam burokėliui pridėkite dar po 2-3 minutes. Tam, kad daržovės išvirtų tolygiai, išėmę jas iš mikrobangų krosnelės suvyniokite į foliją – jie dar pavirs folijos viduje.

4. Palikite 3-5 minutėms, ir tik tada išvyniokite ir nulupkite. Arba galite nevynioti į foliją, bet ištraukę iš mikrobangų krosnelės pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite vieną-dvi minutes, tada ištraukę nulupkite.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(17 žmonių įvertino)
2.5294

Top naujienos

Visi rodikliai rodo – pandemija Lietuvoje neslopsta: jei taip ir toliau, gali tekti kalbėti apie komendanto valandą (754)

Lietuva antrąsyk į karantiną paniro daugiau nei prieš dvi savaites. Pirminės mokslininkų...

Idėja apmokestinti dirbančiuosius iš namų sulaukė vieningo pasipriešinimo: viena diena kainuotų apie 3 eurus (220)

Iš namų dirbantys darbuotojai sutaupo pietums, kelionėms ir aprangai, todėl galėtų labiau...

Lietuvoje – 2289 nauji koronaviruso atvejai, 23 žmonės mirė (82)

Per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 2289 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė...

Baškienė svarsto sunkų sprendimą (17)

Seimo ir valstiečių žaliųjų frakcijos senbuvė Rima Baškienė svarsto sunkų sprendimą, ar...

Kloja pamatus taršos mokesčiui: kai kas gali pabrangti, o dalies lengvatų nebeliktų (224)

Lietuva remia Europos Sąjungos pastangas mažinti išmetamųjų teršalų kiekį, palaiko iniciatyvą...

Kubilius – apie naują premjerę: pasisekė Lietuvai, bet nežinau, ar Šimonytei (188)

Antradienį Seimas patvirtinto valdančiosios koalicijos iškeltą kandidatę Ingridą Šimonytė...

Žiniasklaida: po Kabajevos gimdymo – keisti sutapimai (181)

Rusijos Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji akušerė-ginekologė Leila Adamian ir jos duktė...

„Sodra“: vidutinis atlyginimas „į rankas“ pasiekė 900 eurų pandemija labiau paveikė moteris

Laikotarpiu tarp dviejų karantinų – trečiąjį šių metų ketvirtį – vėl augo ir darbuotojų...

Baltuosiuose rūmuose dirbantys žurnalistai sujudo gavę pranešimą: po dviejų minučių pasirodys Trumpas apie rinkimus vis dar nekalba (2)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį kreipėsi į gyvą Padėkos dienos kalakutą ir...

Trūkstant šio vitamino didėja rizika užsikrėsti COVID-19: štai kokie maisto produktai turi jo daugiausia (50)

Gerokai atšalus orams išauga virusinių ligų tikimybė, o šis metų laikas tampa dar pavojingesnis...

|Maža didelių žinių kaina