Portale novate.ru siūloma keletas elementarių, laiko patikrintų būdų, kaip prireikus ištampyti šiek tiek spaudžiantį apavą.

Karštas oras

Norint keik pakoreguoti problemines bato vietas, galima nukreipti į jas karšto oro srovę. Tam kuo puikiausiai tiks plaukų džiovintuvas. Sritis, per kurias batas ankštas, galima iš pradžių patepti batų kremu. Kai manysite, kad kaitinti džiovintuvu pakaks, batus teks apsiauti ir pranešioti – tol, kol jie visiškai atauš.

Spiritas

Jei batai pagaminti iš natūralios odos, jiems pratampyti geriausia naudoti spiritą. Vietoj jo tiks ir įprasta degtinė. Spiritu arba degtine reikia iš vidaus patrinti tas bato vietas, per kurias jis spaudžia. Tai reikia atlikti ne kartą, negailint spirito. Tai padarę, apsimaukite šiltas kojines ir 2–3 valandas pavaikščiokite su spiritu apdorotais batais. Po tiek laiko turėtų įvykti stebuklas.

Svarbu! Spiritą reikia naudoti tik vidinėje bato pusėje, nes šis skystis gali pakenkti gaminio išvaizdai. Spiritas nėra tinkama priemonė zomšai, audiniams ir dirbtinei odai.

Ricina

Taip, kaip spiritu, konkrečias bato vietas galima patrinti ir ricinmedžio aliejumi. Jį patogiausia tepti servetėle arba vatos tamponėliu. Įsidėmėtina, kad batą reikia tepti ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Tai atlikus, avalynę, kad išsitemptų, reikia apsiauti ir pranešioti. Po kelių valandų turėtumėte sulaukti norimo rezultato.

Parafinas

Parafinas, taip pat įprastas skalbimo muilas tinka ir natūraliai, ir dirbtinei odai. Jį galima naudoti ir tobulinant gaminius iš nabuko, lakuotus batus ir net zomšinę avalynę. Parafino arba muilo pritaikymo būdas ypač paprastas: tereikia ištrinti priemone vidinę bato pusę. Jai pasidengus parafinu, batus bus daug lengviau nusiauti ir apsiauti, be to, jie netrins ir nespaus.

Drėgni laikraščiai

Drėgnais laikraščiais galima koreguoti ir iš natūralios, ir iš dirbtinės medžiagos pasiūtų batų formą. Tam prireiks gana didelio laikraščio. Jį suplėšykite, sumirkykite vandeniu ir sugrūskite į ankštus batus. Drėgnų laikraščių prigrūstą batą reikia palikti 2–3 dienoms. Svarbu, kad šalia nebūtų jokių šildytuvų. Per tiek laiko batai turėtų išsitempti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)