Šiuo atžvilgiu ši patalpa gali varžytis su prieškambariu. Būtent todėl išmintingi šeimininkai tvarkydami butą tualetui skiria didesnį dėmesį nei kitoms patalpoms. Tiesa, tualetą tinkamai sutvarkyti nėra lengva. Laimei, palengvinti sau gyvenimą ir išvengti bereikalingų rūpesčių galima taikant vieną gudrybę, kuri leis palaikyti unitazo švarą.

Valyti unitazą nėra lengva, o juo labiau malonu. Tačiau būtent šio santechnikos objekto valymas yra svarbiausias punktas stengiantis palaikyti švarą, higieną ir reikiamą sanitarijos lygį namuose.

Apleidus unitazą jame labai greitai apsigyvens daugybė mikrobų ir bakterijų, mintančių žmogaus gyvybinės veiklos produktų likučiais, popieriaus fragmentais ir odos dalelėmis. Sunku patikėti, tačiau vanduo toli gražu nenuplauna į kanalizaciją visų biologinių atliekų.

Dėl to unitazas ilgainiui gali pakeisti spalvą, pagelsti iš pradžių sunkiai pasiekiamose vietose, o po to ne tik jose. Apnašos atrodo nemaloniai, bet baisiausia tai, kad jos tampa viena iš dviejų nemalonaus kvapo priežasčių.

Kovoti su šia problema galima pasitelkus specialias chemines medžiagas, įgytas parduotuvėje. Tačiau galima eiti kitu keliu ir pasigaminti naminę priemonę, kuri yra ne mažiau veiksminga nei pačios stipriausios cheminės priemonės.

Šiam tikslui jums reikės guminių pirštinių, 1-2 pakelių citrinos rūgšties, maistinės sodos, karšto vandens ir buteliuko su purškiamu antgaliu. Minimali biuteliuko talpa – 250 ml. Primename, kad citrinos rūgštis yra labai stipri antibakterinė ir antiseptinė priemonė. Būtent todėl ji naudojama gaminant santechnikos ir indų valymo priemones.

Šią priemonę pasigaminti lengva.

Iš pradžių įpilkite į buteliuką 250 ml karšto vandens, tada suberkite į vandenį du pakelius citrinos rūgšties (jei apnašų nelabai daug, galima apsiriboti vienu pakeliu) ir gerai pakratykite butelį. Kai citrinos rūgštis butelyje ištirps, galima apipurkšti šia priemone unitazą. Apipurkštą unitazą apibarstykite 3-5 šaukštais sodos. Ant keramikos paviršiaus prasidės reakcija, kuri pasireikš putojimu ir šnypštimu. Taip ir turi būti. Palikite unitazą 10-30 min., priklausomai nuo užterštumo lygio.

Tada švariu unitazo šepečiu gerai iššveiskite visą unitazo vidų. Šveiskite negailėdami jėgų! Po to nuleiskite vandenį ir gėrėkitės akinamu spindesiu, pasiektu vos už kelis centus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)