Elektroninės parduotuvės ellmuilas.lt direktorė Liudmila Urbonaitė dovanoms siūlo pasigaminti dailų ir kvepiantį rankų darbo muilą ir pateikia kelis receptus bei darbo eigą pažingsniui.
Muilo gamyba su paveiksliuku

Gamybos priemonės:

Skaidri muilo bazė 30g
Balta muilo bazė 80g
Apelsinų eterinis aliejus
Stačiakampė formelė
Vandenyje tirpstantis popierius
Purškiamas spiritas (padeda nuimti burbuliukus)

Prieš gaminant muilą su paveiksliuku, pirmiausia reikia pasiruošti paveiksliuką: sumaketuoti, atspausdinti ant paprasto lapo, iškirpti ir patikrinti, ar jis telpa į formelę. Jeigu viskas gerai, atspausdinti paveikslėlius ant vandenyje tirpstančio popieriaus su lazeriniu spausdintuvu. Tokiam muilui geriausia rinktis paprastų formų formeles: tinka kvadratas, ovalas, stačiakampis.

Prieš pradedant darbą, reikia paruošti visas reikalingas priemones, nes muilo bazė stingsta greitai.

Iškerpame paveikslėlį ir pasiruošiame daryti pirmą sluoksnį, kuris turi būti be dažų ir kvapų, kad paveiksliukas gerai matytųsi.

Atsipjauname maždaug 30 g skaidrios muilo bazės ir ją ištirpiname žemiau nurodytu būdu.

Muilo bazę ištirpdykite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, (100 g muilo bazės reikia kaitinti 600 VAT karštyje apie 1 minutę). Reikia atidžiai žiūrėti, kad bazė neužvirtų.

Ištirpusią skaidrią bazę supilkite į muilo formą, papurkškite spiritu, apverskite paveiksliuką, įdėkite jį į formelę gerąja puse žemyn ir su dantų krapštuku paskandinkite jį skaidrioje bazėje.

Antras muilo sluoksnis turi būti baltas. Į jį galima įlašinti kelis lašus kvapiųjų arba eterinių aliejų. Galima daryti ir daugiau sluoksnių, trečias ir kiti sluoksniai gali būti įvairių spalvų.

Mūsų gamintas muiliukas yra dviejų sluoksnių.

Taigi ištirpdome muilo bazę, įlašiname 10 lašų apelsino eterinio aliejaus, papurškiame pirmą sluoksnį spiritu ir užpilame paruoštą baltą bazę, viršų irgi papurškiame spiritu, jis padeda nuimti burbuliukus. Muilas stingsta maždaug 30 minučių.

Kai muilas sustings ir bus atvėsęs, jį reikia įpakuoti į maišelį arba maistinę plėvelę.

Muilas „Pyragėlis“

Skaidri muilo bazė 100 g
Balta muilo bazė 20 g
Kavos tirščiai pusė arbatinio šaukštelio
Šokolado kvapusis aliejus
Pyragėlio formelė
Pabarstukai iš muilo bazės supjaustyti maži spalvoti gabaliukai

Ištirpdome skaidrią muilo bazę, įberiame kavos tirščių ir gerai išmaišome, įlašiname 10 lašų šokolado kvapiojo aliejaus, supilame į formelę, papurškiame spiritu, kad nuimtu viršuje burbuliukus.

Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės, ištirpdome baltą bazę, ji turi būti nelabai karšta. Pilame baltą bazę ant pyragėlio kaip glajų ir pabarstome pabarstukais.

Dviejų spalvų muilas

Balta muilo bazė 120 g
Raudonos spalvos dažai
Mėlynos spalvos dažai
Apelsinų eterinis aliejus

Ištirpdome muilo bazę, padaliname ją į dvi lygias dalis. Į vieną įlašiname 1 lašą raudonų dažų ir 7 lašus apelsinų eterinio aliejaus. Į kitą - 1 lašą mėlynų dažų ir 7 lašus apelsinų eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome.

Vienu metu pilame raudonai padažytą bazę į kairę pusę, mėlynai padažytą bazę - į dešinę pusę. Reikia stengtis, kad pilant viena spalva neužliptų ant kitos. Paviršių papurškiame spiritu ir laukiame, kol muilas sustings.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)