1. Priemonė nuo spuogų

Aspirinas yra pigi, bet efektyvi priemonė kovai su spuogeliais, komedonais ir kitais uždegiminiais procesais. Sutrinkite į miltelius keletą aspirino tablečių ir įlašinkite į juos kelis lašus vandens ar citrinos sulčių. Gauta košele septynias dienas 2 – 3 kartus per dieną patepkite pažeistas sritis ir palaikykite penkias minutes. Teigiamo poveikio nereikės ilgai laukti.

2. Priemonė nuo niežulio

Jeigu sutrinsite vieną aspirino tabletę ir įlašinsite kelis lašus vandens, kad gautumėt košelę, turėsite puikų vaistą nuo vabzdžių įkandimo sukelto niežulio ir uždegimo. Gauta košele patepkite įkandimo vietą ir palikite kelioms minutėms. Tuomet nuplaukite vandeniu. Šią procedūrą kartokite kelis kartus per dieną.

3. Efektyvus šveitiklis

Veido šveitimas aspirinu efektyviai išvalys odą, suteiks balinamąjį poveikį, išlygins nedideles raukšleles ir sutrauks odos poras. Kad pasigamintumėte tokį šveitiklį, sutrinkite penkias aspirino tabletes ir įpilkite šlakelį vandens. Gautą tyrelę tepkite ant veido pagal masažo linijas. Venkite akių srities ir lūpų. Praėjus 20 minučių, kai priemonė visiškai išdžius, veidą nuprauskite ir patepkite drėkinamuoju kremu. Tiesa, toks šveitimas nerekomenduojamas jautriai odai.

4. Kova su pleiskanomis

Acetilsalicilo rūgštis – pigi ir rezultatyvi priemonė, galinti išvaduoti nuo seborėjos ir jos keliamo niežulio. Gydomoji priemonė ruošiama labai paprastai: sutrinkite vieną aspirino tabletę ir gautus miltelius sumaišykite su šampūno kiekiu vienam galvos plovimui. Šiuo šampūnu plaukite galvą, maždaug vieną minutę masažuodamos galvos odą ir plaukų šaknis. Tuomet plaukus išskalaukite. Baikite trinkti galvą įprastomis priemonėmis jau be aspirino.

5. Puiki dėmių valymo priemonė

Aspirinas efektyviai pašalina iš audinių tokias sunkiai išskalbiamas dėmes kaip kraujo ir prakaito pėdsakai. Viename bokale vandens ištirpinkite keturias tabletes aspirino ir užpilkite šį tirpalą ant dėmių trims valandoms. Po to skalbkite drabužius įprastu būdu.

6. Švelnios pėdos

Mažai kas gali pasigirti švelnia ir minkšta pėdų oda, tačiau aspirino kaukė gali padėti ją pasiekti. Sutrinkite į miltelius kelias aspirino tabletes ir įpilkite šlakelį citrinos sulčių, kad gautumėt košelę. Gautu mišiniu ištepkite suragėjusias pėdų vietas, apvyniokite pėdas plastikiniu maišeliu, apsimaukite kojines ir taip pabūkite bent 15 minučių. Tuomet priemonę nuplaukite ir pašveiskite padus pemza.

7. Atgaivins išsikrovusį akumuliatorių

Jei į kiekvieną akumuliatoriaus skyrelį įmesite po vieną šnypšiančią aspirino tabletę, galėsite atgaivinti išsikrovusį agregatą. Toks „stebuklas“ paaiškinamas chemine aspirino reakcija su sieros junginiais.

8. Apsaugos dirvą

Aspirinas gali apsaugoti dirvą nuo grybelio ir panašių žalingų reiškinių. Reguliariai laistykite žemę tirpalu iš vienos aspirino tabletės ir penkių litrų vandens.

9. Priemonė dažytiems plaukams

Kad dažyti plaukai ilgiau išsaugotų savo atspalvį, juos galite skalauti specialia savadarbe priemone. Prieš trinkdamos galvą, apipurkškite sruogas tirpalu, paruoštu iš poros bokalų vandens ir šešių tablečių aspirino. Po 15 minučių perskalaukite plaukus vandeniu, o tuomet perplaukite galvą šampūnu.

Šią priemonę galima naudoti ir riebaluotis linkusiems plaukams – ji sureguliuos galvos odos liaukų veiklą. Jeigu jūsų plaukai yra sausi ir silpni, naudoti aspirino nepatariama – jis pakenks plaukų sveikatai.

10. Ilgiau išsaugos gėlių puokštės grožį

Kad padovanota gėlių puokštė ilgiau džiugintų savo grožiu, pamerkite ją į vandenį, kuriame buvo ištirpdyta aspirino tabletė.

11. Vonios valymas

Mažai kas žino, kad aspirinas padeda nušveisti praustuvą ir vonią nuo bet kokių nešvarumų. Kelias tabletes aspirino sutrinkite į miltelius ir sumaišykite juos su įprasta valymo priemone. Paviršių nuvalysite greičiau ir kokybiškiau.

12. Stiprina ir balina nagus

Aspirino vonelė padės sustiprinti nagus ir pašalins nuo jų gelsvas apnašas. Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite pora tablečių aspirino, didelį šaukštą jūros druskos ir kelis lašus vitamino A. Mirkykite pirštus šioje vonelėje 10 minučių.

13. Išgelbės nuo įaugusių plaukelių

Aspirinas gerai nušveičia odą nuo negyvų epitelio ląstelių, o tai savo ruožtu gerokai sumažina po depiliacijos į odą įaugusių plaukelių tikimybę. Be to, priešuždegiminis aspirino poveikis užkirs kelią sudirginimams.

Sutrinkite vieną tabletę aspirino ir gautus miltelius sumaišykite su mažu šaukšteliu kokosų aliejaus. Šiuo mišiniu ištepkite tas vietas, kuriose kyla uždegimai ir dažniausiai įauga plaukeliai. Po 15 minučių nuplaukite aliejų vandeniu. Tokias procedūras kartokite tol, kol įaugantys plaukeliai jūsų nebevargins.

14. Kanalizacijos valymas

Kelios tabletės aspirino padės likviduoti užsikimšusios kanalizacijos problemą. Į jos vidų įmeskite 2 – 3 šnypšiančias aspirino tabletes ir įpilkite acto. Jei kamštis didelis, aspirino kiekį galite padidinti. Po kelių minučių tiesiog atsukite vandenį ir gerai padirbėkite kanalizacijos pompa.

15. Šveitiklis lūpoms

Iš aspirino galite pasigaminti puikų šveitiklį lūpoms. Gerai sutrinkite pora aspirino tablečių, įberkite mažą šaukštelį cukraus (geriau rudojo), įpilkite tokį patį kiekį alyvuogių aliejaus, įdėkite mažą šaukštelį medaus ir įlašinkite šešis lašus vitamino E. Viską gerai išmaišykite ir atsargiais judesiais šveiskite lūpas. Jei reguliariai naudosite šią priemonę, jūsų lūpos bus švelnios, nesausės ir nešerpetos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)