1. Išims rūdžių dėmes

Sumaišykite druską su citrinos sultimis arba actu – šis mišinys lengvai pašalins rūdžių dėmes. Pirmiausia įsitikinkite, kad dėmių vietos absoliučiai sausos. Užspauskite ant dėmės citrinos sulčių, ant viršaus užberkite druskos. Pusvalandį palaukite, tada pašveiskite su kempinėle ar šluoste. Paskui nuskalaukite švariu vandeniu.

Jei norite naudoti actą, įberkite į šaukštą acto druskos, tada užtepkite šio mišinio ant dėmių ir šiek tiek palaukite. Paskui pašveiskite dėmių vietas senu dantų šepetėliu ir nuskalaukite švariu vandeniu.

2. Nuvalys kalkių apnašas

Druska su citrinos sultimis kuo puikiausiai nušveis kalkių apnašas. Jei pastebėjote, kad ant dušo galvutės ar virtuvėje ant krano atsirado apnašų, ant citrinos puselės užberkite druskos ir pašveiskite chromo ar vario paviršius. Šis metodas ypač puikiai nuvalo varį – šio metalo spalva dar labiau paryškėja.

3. Išims prakaito dėmes

Žmonės prakaituoja, todėl drabužių pažastyse atsiranda prakaito dėmių. Laimė, nuo druskos su šiltu vandeniu dėmės išnyks lyg sniegas saulėje. Keturis šaukštus druskos sumaišykite su litru šilto vandens, į šį vandenį pamerkite drabužį. Dėmesio: šis būdas tinka ne visiems drabužiams – satino ir kt. jautrių medžiagų negalima merkti į vandenį su druska.

4. Puikiai nušveis pjaustymo lentas

Kiek laiko panaudojus, pjaustymo lentos tampa nešvarios. Kad ir plaunate po kiekvieno naudojimo, pjaustymo lenta toli gražu nebeatrodo kaip nauja. O medinių pjaustymo lentų negalima plauti indaplovėje, todėl jas dar sunkiau nuvalyti. Laimė, ir čia galima pasitelkti druską ir citrinos sultis. Užberkite druskos ant pjaustymo lentos, tada patrinkite citrinos pusele – įveiksite net labiausiai įsisenėjusias dėmes.

5. Atkimš užsikimšusius vamzdžius

Užsikimšo vamzdis virtuvėje ar vonioje? Nėra reikalo pirkti brangaus vamzdžių valiklio – pakaks žiupsnelio druskos. Įberkite į vamzdį druskos ir dviem minutėms paleiskite bėgti šiltą vandenį. Rezultatas garantuotas.

6. Pašalins kavos ir arbatos dėmes

Nepavyksta iššveisti kavos ir arbatos puodelių, kad ir kiek stengiatės? Čiupkite druską. Ant drėgnos šluostės užberkite druskos ir patrinkite dėmes – po akimirkos puodeliai spindės švara.

7. Sugers išlietus skysčius

Druska puikiai išims įvairiausios kilmės dėmes. Jei ko nors išpylėte ant kilimo, greitai užberkite druskos – ji sugers skystį, o vėliau bus lengviau išvalyti dėmę.

8. Atstos kūno šveitiklį

Po dušu prausiamės, kad būtume švarūs, natūralu, kad norisi nušveisit ir negyvas odos ląsteles. Galima nusipirkti įvairių kūno šveitiklių, tačiau juose esančios mikroplastiko dalelės kenkia aplinkai. O štai jūros druska aplinkai nėra kenksminga. Paimkite 100 g jūros druskos ir sumaišykite su 100 ml aliejaus. Galite naudoti migdolų, arganų ar kokosų aliejų. Į šį mišinį įlašinkite kelis lašus mėgstamo eterinio aliejaus. Viską kruopščiai išmaišykite ir turėsite veiksmingą ir natūralų kūno šveitiklį.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją