Išvaduoti spintos turinį nuo nemalonaus kvapo padės viena maža gudrybė, kurią rekomenduoja pati Martha Stewart, rašo novate.ru.

Martha Stewart yra visame pasaulyje garsi valymo, švaros ir namų jaukumo ekspertė. Taigi ramia sąžine galite klausytis jos patarimų. Be to, M. Stewart yra tiesiog moteris, mėgstanti gražius dalykus. Kad jos drabužiai visuomet būtų gaivūs – net ir tie, kurie pusę metų prakabėjo spintoje, M. Stewart yra sugalvojusi vieną triuką. Atlikti jį patiems yra vienas juokas.

Jei jūs taip pat pastebėjote, kad jūsų drabužiai įgavo „spintos kvapą“, kaltinkite dėl to padidintą drėgmę. Būtent ji skatina daugintis bakterijas, kurios sukelia nemalonų kvapą. Kad drėgmė nesikauptų drabužių audiniuose, spintoje reikia įkurdinti savotišką „drėgmės surinkėją“. Juo gali tapti pati paprasčiausia kreida.

M. Stewart rekomenduoja nusipirkti pačių pigiausių kreidelių, skirtų vaikų kūrybai ar mokyklai, išimti jas iš dėžutės ir tiesiog išdėlioti spintos lentynose ar stalčiuose. Jei mėgstate estetiką, galite perrišti kreideles kaspinėliu ir pakabinti spintoje – taip padarė pati M. Stewart.

Kreida sugers drėgmės perteklių ir išvaduos jūsų drabužius bei jus pačius nuo pelėsio kvapo. Pakeisti kreideles galite kas pusę metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)