Šanchajuje vykusiame sodo projektų konkurse, kuriame dalyvavo 25 pasaulio šalys, buvo atrinktos 5, kurių atstovai šiais metais Kinijoje kurs „Šeimos sodą“. K. Ptakausko projektas garbingai atstovaus Lietuvai.

„Vien tik dalyvavimas šio sodo kūrime Kinijoje, kur yra gilios tokių sodų tradicijos, man yra didelė garbė ir pasiekimas, nes savo darbą galėsiu pristatyti kartu su stipriausiais pasaulio landšafto architektais“,- DELFI sakė Kęstutis Ptakauskas.

Daugiau nei savaitę Šanchajuje truksiančiame projekte K. Ptakauskui padės jo jaunesnysis sūnus Tautvydas.

„Šeimos sodo“ projektas yra Tarptautinės Kinijos gėlių ir sodininkystės kraštovaizdžio parodos dalis, kuri yra viena didžiausių ir viena įtakingiausių parodų Azijoje. Šią parodą organizuoja HNZ Media Group. Į ją atvyks daugiau nei 500 dalyvių iš daugiau kaip 10 skirtingų šalių ir regionų tokių kaip Olandija, Vokietija, Prancūzija ir kitos šalys. Apskaičiuota, kad lankytojų skaičius pasieks apie 30000, tarp jų 19% bus tarptautiniai svečiai iš daugiau kai 20 skirtingų pasaulio šalių.

Kęstutis Ptakauskas Kinijoje

Šanchajaus botanikos sodas yra vienas gražiausių Kinijoje. Kaip ir daugelis prestižinių parkų, savo kolekcijose turinčių japoniškus sodus bei bonsai sodą, taip ir Šanchajaus botanikos sodas turi nuostabų bonsai sodą. Šis sodas yra parko pasididžiavimas. Naujai kuriamas „Šeimos sodas“ taps jo dalimi.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)