Bananai – skanus atogrąžų vaisius, turintis daug gerbėjų tiek tarp saldumynų mėgėjų, tiek tarp sveikos gyvensenos šalininkų.

Vienintelis jų trūkumas yra tas, kad iš kiekvieno banano lieka nemažai žievelės, kurią reikia negailestingai išmesti į šiukšliadėžę, nes maisto gamyboje ji nenaudojama.

Tačiau bananų žievelės vis tiek gali būti naudojamos.

„Foxnews" pateikia 6 variantus, ką su jomis galima daryti.

Kosmetinė veido kaukė

Bananai kaip veido kaukė yra gana populiarūs grožio pasaulyje. Tačiau jei nesate visiškai įnikę į odos priežiūrą, gali būti, kad apie pagrindinį ingredientą girdite pirmą kartą.

Paprasčiausias būdas pasigaminti bananų kaukę – sutrinti vaisių ir tepti tiesiai ant odos. Tačiau užuot naudoję banano minkštimą, galite naudoti jo žievelę.

Kitas paplitęs receptas – prieš tepant ant odos į trintą bananą įpilti ¼ puodelio natūralaus jogurto ir du valgomuosius šaukštus medaus.

Palikite kaukę 10-15 minučių, tada nuplaukite šiltu vandeniu.

Kova su karpomis

Karpos nėra pati baisiausia odos problema, tačiau jos gali kelti nepatogumų, jei jas mato kiti. Yra daugybė naminių priemonių karpoms šalinti, o bananų žievelių naudojimas yra tik viena iš jų.

Kadangi bananuose nėra nieko toksiško, praktiškai nėra jokios rizikos trinti karpas banano žievele. Nors nėra mokslinių įrodymų, kad bananai ar bananų žievelės iš tikrųjų padeda pašalinti karpas, ši namų praktika yra gana paplitusi.

Išbandykite ją kitą kartą, kai turėsite nepageidaujamą karpą, ir pažiūrėkite, kaip ji jums padės.

Vabzdžių įkandimų gydymas

Žinoma, kad kalio turtingi bananai mažina niežulį ir kitus vabzdžių įkandimų simptomus, pavyzdžiui, patinimą.

Kitą kartą, kai jums įkando įkyrus uodas, ant įkandimo užtepkite sutrintą banano žievelę. Joje yra natūralių antihistamininių vaistų, kurie malšina niežulį, kurį sukelia vabzdžio po oda paliktos seilės.

Sidabrinių indų valymas

Bananų žievelėmis galite gerai nupoliruoti sidabro gaminius, tačiau pirmiausia reikės paruošti mišinį.

Sumaišykite banano žievelę su vandeniu, kad gautumėte pastą. Tada šluoste įtrinkite pastą į sidabrinius įrankius. Tada gerai nuplaukite juos šiltu vandeniu.

Taip sidabro įrankiai atrodys kaip nauji.

Dantų balinimas

Jei nuolat geriate juodą arbatą ar kavą ir jau seniai nesate balinę dantų, galite pabandyti naudoti bananus, kad jūsų šypsena taptų šviesesnė.

Jei trinsite dantis bananų žievelėmis ir taip pat gerai juos išvalysite, tai padės jums išgauti baltesnę šypseną. Išbandykite šį metodą prieš išleisdami pinigus dantų balinimo procedūrai.

Bananai tikrai niekaip nepakenks dantims, tačiau gali turėti pastebimą poveikį, jei porą kartų per dieną, prieš valydami dantis dantų pasta, patrinsite dantis bananų žievelėmis.