Maistinės kandys gali atsirasti net jei reguliariai valote virtuvę ir ji tviska švara – niekas nėra apsaugotas nuo šio kenkėjo.

Reikalas tas, kad kandys gali būti atneštos iš parduotuvės kartu su užkrėstomis kruopomis – vargu ar jūs, stovėdami prekybos centre, itin atidžiai ištyrinėsite maišelius.

Kokią veiksmingą priemonę nuo maistinių kandžių rekomenduoja patyrusios namų šeimininkės:

Kaip rasti kandžių lizdą virtuvėje – patarimai

Maistinės kandys

Prieš visam laikui atsikratant maistinių kandžių, svarbu suprasti, kur kandys susikūrė jaukius namus, kuriuose lėliukės ir apsigyvena. Tam reikia patikrinti visas tamsias virtuvės vietas – grindjuostes, vidinius spintelių kampus, orkaitę, duonkepę.

Po to teks padaryti kruopų reviziją – jei paėmę į rankas maišelį pamatysite, kad jo viduje kybo vos pastebimi voratinkliai, žinokite – tai lervos, kurios vėliau virs gana subrendusiais ir įkyriais kenkėjais.

Kas gerai veikia nuo maistinių kandžių – receptai

Maistinės kandys

Namų šeimininkės, susidūrusios su tokiais kenkėjais savo virtuvėje, rekomenduoja liaudiškas priemones nuo maistinių kandžių. Manoma, kad būtent šie metodai padės greitai išvyti erzinantį ir pavojingą svečią, taip pat užtikrins, kad jis nebegrįš:

  • česnakas – į indus su grūdais ir krupomis įdėkite 2 skilteles česnako;
  • actas – atskieskite jį vandeniu santykiu 1:1 ir išplaukite visas virtuvės spinteles;
  • skalbiamasis muilas – sutarkuokite 1 gabalėlį muilo, atskieskite 1 litre vandens ir nuplaukite visus paviršius;
  • levandos, lauro lapai, tabakas – į spinteles sudėkite kandžių nemėgstamus kvapus skleidžiančius šaltinius.

Svarbu suprasti, kad reikia atsikratyti ne tik suaugusių kandžių, bet ir lervų, antraip, joms apsivaisinus, vėl pamatysite kenkėjus.

Visus užkrėstus grūdus, kuriuose radote voratinklių, lervų ar kandžių, sudėkite į maišelį, jį užriškite ir išmeskite į šiukšlių dėžę.

Išsiurbkite spinteles ir lentynas ir išplaukite su actu arba skalbimo muilu. Neapkrėstas kruopas supilkite į stiklinius stiklainius arba plastikinius indelius ir sudėkite atgal į spintas.