Tinklalapis unian.net išvardijo 5 produktus, kurie pagelbės, jei netyčia namuose baigėsi druska.

Prieskoniai

Ieškokite prieskonių, kuriuose yra druskos. Prieskoniai iš lentynų nenušluojami taip greitai, kaip druska, o ir galimybė juos rasti parduotuvėje – kur kas didesnė. Daugelis sūrių prieskonių yra universalūs ir tinka bet kokiam patiekalui.

Sojų padažas

Sojų padažas yra labai sūrus ir yra puikus druskos pakaitalas, tačiau tinka ne visiems patiekalams. Šaukštelį sojų padažo galima dėti į karštą košę, daržoves ar kiaušinienę. O mėsą padaže galima marinuoti kelias valandas – taip bus gana sūroka be papildomų prieskonių.

Česnakai

Šios daržovės gana sėkmingai pakeičia druską. Smulkiai supjaustykite česnaką ir lengvai pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Tai suteiks šiek tiek sūroko skonio.

Džiovintos daržovės

Džiovintos daržovės yra daug sūresnės nei šviežios, nes neturi skysčio. Daržoves galite džiovinti orkaitėje: patepkite jas augaliniu aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Džiovinti salierai puikiai atstoja druską. Džiovinti pomidorai, paprikos, morkos taip pat turi sūrų skonį.

Marinatai ir konservavimas

Mėsos, žuvies ir daržovių marinatą galima dėti į košę, daržoves ir mėsą verdant. Daugumoje marinatų yra daug druskos ir kitų prieskonių. Taip pat žuvies konservus ar troškinį galima įmaišyti į košes, daržoves ar makaronus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją