1. Elektros lemputės forma

Netaisyklingų formų agurkai

Jeigu pastebėjote užaugusių elektros formos agurkų, tai rodo, kad žemei trūksta kalio. Tokiu atveju jums reikės kalio sulfato. Trąšos su kalio sulfatu dedamos prie šaknų. Yra dar vienas variantas – pelenų tirpalas, kuriuo reikia apipurkšti lapus.

Dėmesio – nepilkite pelenų ištraukos ant šaknų, nes galite pakenkti agurkams.

2. Agurko galiukas primena snapą

Netaisyklingų formų agurkai

Tikėtina, kad daugeliui teko matyti agurkų, kurių galiukas primena snapą. Tokio pobūdžio mutacija rodo, kad trūksta azoto. Specialistai rekomenduoja naudoti karvių mėšlo raugą (1 dalis mėšlo ir 10 dalių vandens). Profilaktikai puikiai tiks paukščių mėšlo raugas (1 dalis paukščių mėšlo ir 20 dalių vandens).

Taip pat galima patręšti salietra arba karbamidu, vadovaujantis instrukcija ant pakuotės.

Dėmesio – nepamirškite, kad mineralinės trąšos naudojamos tik išskirtiniais atvejais, kai reikia skubios pagalbos, nepiktnaudžiaukite jomis.

3. Svarmens forma

Netaisyklingų formų agurkai

Svarmens pavidalą agurkai įgauna, kai stipriai skiriasi dienos ir nakties temperatūra arba laistoma šaltu vandeniu. Sprendimas – palieti agurkus šiltu vandeniu (ir daugiau nelaistyti šaltu vandeniu) su silpnos koncentracijos azoto trąšomis. Taip pat sukonstruokite laikiną priedangą vėsiomis naktimis.

4. Užsirietę agurkai

Netaisyklingų formų agurkai

Agurkų kreivumas, kai jie auga užsirietę, yra boro stygiaus ženklas. Šiuo atveju tiks bet kokios boro turinčios trąšos, preparatai, taip pat boro rūgštis. Tokio pobūdžio trąšomis laistomi lapai (ne šaknys).

Dėmesio – atsiminkite, kad labai svarbu laiku ir teisingai laistyti agurkus. Jei žemė sausa, neužtektinai drėgna, agurkai negaus reikiamo kiekio maistingų medžiagų, o tada augs minėtų formų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)