Su nauja indaplove visuomet tenka šiek tiek eksperimentuoti. Ir išbandyti ją purvinomis lėkštėmis, kol atrandamas idealus režimas ir tinkamos plovimo priemonės. Pastebėjote, kad pasibaigus plovimo ciklui ant indų lieka nemalonios putų dėmės ar riebalų plėvelė? Tada pasielkite kaip maitinimo įstaigų darbuotojai – įdėkite į indaplovę gabalėlį citrinos.

Tiesą sakant, tai gali būti nebūtinai citrina, tinka ir apelsinas, ir žalioji citrina – bet kuris citrusinių atstovas, atsidūręs jums po ranka. Tačiau būtinai su žievele. Nes būtent žievėje ir minkštoje luobelėje po ja yra maksimalus citrinų rūgšties kiekis. Ji turi rūgščių-šarmų lygį pH 2, todėl puikiai susidoroja su putų likučiais ir kieto vandens nuosėdomis, gerai tirpina riebalus.

Be to, citrinų rūgštis įeina į daugelio indaplovėms skirtų „tablečių“ ar gelių sudėtį. Todėl natūrali citrusinio vaisiaus žievė reikšmingai padidins jų efektyvumą. Na, o šviežias, ne cheminis aromatas taps malonia premija.

Ar yra „kontrindikacijų“? Tik viena: rūgštis nestipriai draugauja su natūraliu sidabru ir aliuminiu. Į tai derėtų atsižvelgti ir renkantis plovimo priemones. Visa kita – veikia kaip laikrodis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)