1. Saugo drabužių spalvas

Neretai spalvoti audiniai netenka ryškumo, o balti įgauna pilką atspalvį. Taip nutinka ir dėl netinkamų skalbimo priemonių ar netinkamos skalbimo programos, kurios metu iš audinių neišskalaujami skalbikliai.

Spalvas galima išsaugoti, pasitelkus paprasčiausią druską. Skalbdami į skalbimo priemonės skyrelį įberkite 1 šaukštą druskos – tada audiniai ir po daugelio skalbimų nepraras spalvų. Druska gerai išsiskalauja iš audinių skalbimo miltelius.

Jei norite atnaujinti senus drabužius, prieš skalbimą pusvalandžiui pamerkite juos į šiltą vandenį su druska. Po tokio mirkymo drabužiai taip pat mažiau blunka.

2. Išima dėmes

Su druska galima išimti iš drabužių praktiškai visas dėmes. Pvz., užpylus ant drabužio raudonojo vyno, ant dėmės iš karto užberkite druskos, paskui pamerkite drabužį į šaltą vandenį, galiausiai įdėkite skalbtis skalbimo mašinoje.

Kraujo dėmės šalinamos taip pat – iš pradžių užberkite druskos, paskui pamirkykite šaltame vandenyje su druska, o paskui išskalbkite skalbimo mašina. Druska nekenkia net patiems ploniausiems audiniams.

3. Minkština audinius

Druska dar suteikia audiniams minkštumo – panašiai kaip brangus audinių minkštiklis. Jums tereikia įberti į skalavimo skysčio skyrelį 4 šaukštus druskos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)