Kulinarinės gudrybės

1. Sūrymas vietoje acto

Jeigu po ranka neturite acto arba tiesiog norite paįvairinti įprastą patiekalą, pabandykite į jį pridėti agurkų sūrymo. Jis suteiks patiekalui pikantiškesnių skonio natų. Sūrymas su prieskoniais itin tinka daržovių salotoms, šiupininėms, raugintų agurkų ir perlinių kruopų sriubai, rašoma svetainėje novate.ru.

2. Marinatas daržovėms

Šis triukas skirtas tiems, kurie mėgsta marinuotas daržoves. Supjaustykite griežinėliais morkas bei paprikas, užpilkite jas agurkų sūrymu ir pastatykite kelioms dienoms į šaldytuvą. Daržovės įgaus lengvą sūrymo prieskonių aromatą ir rūgštelėjusį skonį. Sūryme galima marinuoti ir kitus produktus, pradedant raudonaisiais svogūnais ir baigiant virtais kiaušiniais. Bandykite eksperimentuoti, ir įprasti patiekalai atsiskleis naujomis spalvomis. Jei sūrymą papildysite keliomis šviežios kalendros šakelėmis ar česnako skiltele, skonis bus dar pikantiškesnis.

3. Marinatas mėsai

Sūrymo su prieskoniais marinatas – idealus variantas mėsai. Kad marinatas būtų ryškesnio skonio, pridėkite į jį garstyčių, pipirų ir traiškyto česnako. Tokiu marinatu užpilkite vištieną, kiaulieną ar jautieną ir palikite bent valandai, o dar geriau – per visą naktį. Dėl agurkų sūrymo mėsos patiekalai, paruošti grilyje ar keptuvėje, būna minkšti ir sultingi. Sūrymu taip pat galite apšlakstyti mėsos gabaliukus, kad gaminimo metu jie nesudegtų.

4. Patiekalų įvairovei

Jei norite, kad tradiciniai makaronai su sūriu būtų pikantiškesnio skonio, įpilkite į puodą šiek tiek agurkų sūrymo.

Norite universalaus padažo mėsai, bulvių patiekalams ar naminiams bulvių traškučiams? Paimkite stiklinę majonezo, pusę stiklinės kečupo, pusę arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių ir 3 – 4 arbatinius šaukštelius agurkų sūrymo. Sumaišykite visus ingredientus ir šį padažą naudokite bet kokiems patiekalams.

Rūgštoko skonio sūrymas labai tinka ir žuvies užkepėlėms. Apšlakstykite žuvį vienu ar dviem šaukšteliais sūrymo.

Jei prieš ruošdami graikiškas salotas fetos ar brinzos sūrį palaikysite agurkų sūryme, salotos įgaus sodresnį skonį.

Ruošiate humusą ir pamiršote įlieti citrinos sulčių? Jas kuo puikiausiai pakeis sūrymas.

Nauda sveikatai

1. Agurkų sūrymas yra garsi liaudiška priemonė nuo pagirių. Šis skystis turi daug mineralų, todėl jis yra naudingas alkoholio dehidratuotam organizmui. Tačiau tai ne vienintelė sūrymo nauda sveikatai.

2. Moteris prieš menstruacijas ir jų metu dažnai kankina spazmai ir mėšlungis. Agurkų sūrymas padės išvengti nemalonių pojūčių.

3. Po intensyvių sporto treniruočių labai svarbu atstatyti vandens pusiausvyrą ir sumažinti raumenų skausmus. Į pagalbą galima pasitelkti agurkų sūrymą. Jis turi netgi daugiau elektrolitų, negu sportiniai gėrimai, ir padeda atsistatyti organizmui po intensyvaus fizinio krūvio.

4. Pora gurkšnių sūrymo padės numalšinti rėmenį, o stiklinė sūrymo išvaduos nuo vidurių užkietėjimo ar žagsėjimo.

Sūrymas buityje

Buityje agurkų sūrymas gali tapti universalia valymo priemone. Sūrymas gali pašalinti nešvarumus ir patamsėjimus ant varinių indų ir kitų gaminių. Šis produktas taip pat tinka orkaičių grotelėms valyti. Tereikia užmerkti groteles sūryme ir po kurio laiko nuo jų lengvai nuvalysite riebalų apnašas bei svilėsius.

Gudrybės sodybai

1. Kai kurie augalai, pavyzdžiui, rododendrai ar hortenzijos, mėgsta rūgštų dirvožemį. Jeigu jūsų sode žemė nėra rūgšti, palaistykite ją agurkų sūrymu. Tačiau stebėkite, kad šio skysčio nepatektų ant augalų stiebų – sūrymas gali jiems pakenkti.

2. Agurkų sūrymas taip pat gali tapti natūraliu herbicidu. Atskieskite sūrymą vandeniu ir apšlakstykite juo dirvą aplink augalus – piktžolių aplink juos bus kur kas mažiau. Toks natūralus herbicidas yra visiškai saugus gyvūnams ir vaikams.

Taigi naudokite sūrymą kulinariniams eksperimentams, gydykite juo sveikatos bėdas, valykite nešvarumus ir naudokite sode.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)