aA
Skaniai iškepti šašlykus nėra taip paprasta. Mėsos gabalėliai turi gerai iškepti, bet nebūti per sausi, nevalia jų prideginti. Yra liaudiškų gudrybių, kurias pasitelkus, šašlykai bus gardesni. Viena iš tokių gudrybių – užberti ant anglių druskos.
Šašlykai
Šašlykai
© Shutterstock

Pats metas sužinoti, kodėl patyrę kepėjai taip daro ir ką tai duoda.

Vienas iš svarbiausių veiksnių, norint, kad šašlykai būtų kokybiškai iškepę, stabilios, tolygios anglių temperatūros palaikymas; jokiu būdu periodiškai neturi įsiplieksti liepsna. Jei anglis tolygiai pamaišysite, jos gaus oro ir vėliau skleis stabilų karštį. Tiesa, pradėjus kepti ant iešmų suvertus šašlykus, nuo jų ima lašėti taukai, todėl protarpiais plyksteli liepsna.

Įsideganti liepsna po šašlykais suardo temperatūros harmoniją, atsiranda rizikos, kad mėsa iškeps netolygiai, o jei laiku neužgesinsite liepsnos, šašlykai gali pridegti. Daugelis gesina liepsną užpildami vandens, bet tai nėra geriausias variantas, nes ima kilti garai ir mėsa ne kepa, o troškinasi.

Kaip minėta, yra viena liaudiška gudrybė – druska. Kai anglys šašlykams kepti bus gatavi, tolygiai pabarstykite juos druska; dažniausiai pakanka 100–200 g druskos. Būkite atsargūs – ant karštų anglių druska ima spragsėti ir gali nudeginti, jei per arti stovėsite. Vos druska nustos spragsėti, galite kepti šašlykus – ir nebus rūpesčių dėl lašančių taukų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(61 žmogus įvertino)
4.5082

Top naujienos

Kita skandalingos daugiabučių statybų Vilniuje istorijos pusė: NT vystytojas teigia, kad mainais už ramybę iš jo prašyta buto

Vienas garsiausiai per Lietuvą nuvilnijusių NT vystymo skandalų pernai buvo dėl daugiabučių...

Verslas PliusBloomberg News

Putino karo mašina gelbsti Rusijos pramonę nuo stagnacijos

Klestinti amunicijos gamyba gelbsti nuo sąstingio visą Rusijos pramonę, kompensuodama tarptautinių...

Nuo Egipto pavargę lietuviai traukia nauja kryptimi: pasinerti į jūrą nesušlapus, klausyti muzikos po vandeniu ir išbandyti jėgas dykumoje

Ilgus metus populiariausios lietuvių atostogų vietos Egiptas ir Turkija turi naują konkurentą. Po...

Maksimas Butčenka

Ukrainiečių žurnalistė apie pasibaisėtiną okupantų elgesį: moters iš Chersono istorijos nepamiršiu niekada (5)

Ukrainietė žurnalistė Julija Zabelina ne kartą susidūrė su pasibaisėtina Rusijos karo su...

Verslas PliusEdgaras Savickas

Lietuvės skandalingajame „OnlyFans“: kas jos, ką siūlo savo gerbėjams ir kiek uždirba

Mokamoje turinio dalijimosi platformoje „ OnlyFans “ galima rasti ne vieną kūrėją iš...

Be keturių žaidėjų ir trenerio likę bavarai kibo į atlapus „Barcelona“ Jokubaitis pakartojo „Žalgirio“ laikų rekordą

Bent laikinai prie Eurolygoje pirmaujančių komandų prisijungė ir „ Barcelona “ (15/8),...

Skvernelis įvertino skandalą apie galimai klastojamas bylas: čia yra milžiniški įrankiai, lyg koks branduolinis ginklas (20)

Antradienį buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas Algimantas Martinkus pranešė,...

„Valencia“ žygis per Eurolygos turnyro lentelę stabtelėjo pasiekus „Žalgirio“ pozicijas

Penkių „Valencia“ (12/11) ekipos pergalių serija Eurolygoje baigėsi ketvirtadienį namuose po...

Karas Ukrainoje. Ukrainai – Lavrovo grasinimas Rusija antrąkart per parą smogė Kramatorskui (2)

Rusija stengiasi išblaškyti Ukrainos karius, išskaidyti jų pajėgas, kad dar geriau...