Pats metas sužinoti, kodėl patyrę kepėjai taip daro ir ką tai duoda.

Vienas iš svarbiausių veiksnių, norint, kad šašlykai būtų kokybiškai iškepę, stabilios, tolygios anglių temperatūros palaikymas; jokiu būdu periodiškai neturi įsiplieksti liepsna. Jei anglis tolygiai pamaišysite, jos gaus oro ir vėliau skleis stabilų karštį. Tiesa, pradėjus kepti ant iešmų suvertus šašlykus, nuo jų ima lašėti taukai, todėl protarpiais plyksteli liepsna.

Įsideganti liepsna po šašlykais suardo temperatūros harmoniją, atsiranda rizikos, kad mėsa iškeps netolygiai, o jei laiku neužgesinsite liepsnos, šašlykai gali pridegti. Daugelis gesina liepsną užpildami vandens, bet tai nėra geriausias variantas, nes ima kilti garai ir mėsa ne kepa, o troškinasi.

Kaip minėta, yra viena liaudiška gudrybė – druska. Kai anglys šašlykams kepti bus gatavi, tolygiai pabarstykite juos druska; dažniausiai pakanka 100–200 g druskos. Būkite atsargūs – ant karštų anglių druska ima spragsėti ir gali nudeginti, jei per arti stovėsite. Vos druska nustos spragsėti, galite kepti šašlykus – ir nebus rūpesčių dėl lašančių taukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)