Elektroninės parduotuvės ellmuilas.lt direktorė Liudmila Urbonaitė dovanoms siūlo pasigaminti dailų ir kvepiantį rankų darbo muilą ir pateikia kelis receptus bei darbo eigą pažingsniui.

Muilas su žvaigždutemis

Priemonės:

Silikoninė forma
sausainių aliumininė formelė
Skaidri muilo bazė 500 g
Balta muilo bazė su ožkos pienu 500 g
Geltonas skystas pigmentas
Auksinės spalvos žėrutis
Kvapusis arba eterinis aliejus pagal pageidavimą
Spiritas burbuliukams nuimti

Darbo eiga:

Supjaustykite skaidrią muilo bazę, ištirpdykite mikrobangų krosnelėje (600 VAT). Tirpdykite tarpais po 1,5 min, kol bazė ištirps, stebėkite, kad jokiu būdu neužvirtų. Jeigu jums patogiau, tirpdyti galite vandens vonelėje.

Kai bazė ištirps, padažykite ja žėručiu (žėrutis suteikia spindėjimo efektą). Žėručio berkite ant peilio galiuko ir įlašinkite kelis lašus geltono pigmento, išmaišykite.

Įlašinkite 25 lašus citrininės verbenos (ar kitokio) kvapiojo aliejaus, viską gerai sumaišykite ir supilkite į plačią formą. Iš karto apipurkškite spiritu, kad nesusiformuotų burbuliukai.
Palaukite, kol muilas sustings, bet bus dar šiltas, tada sausainių kepimo formele išspauskite žvaigždutes.

Supjaustykite ir ištirpdykite baltą muilo bazę. Įlašinkite 25 lašus citrininės verbenos (ar kitokio) kvapiojo aliejaus, viską gerai sumaišykite. Formelėje esantį muilą su išspaustų žvaigždučių kiaurymėmis papurkškite spiritu (jis padės sulipdyti sluoksnius) ir paruoštą baltą muilo bazę supilkite ant viršaus. Visą paviršių vėl tolygiai nupurkškite spiritu.

Kai muilas sustings, išimkite iš formelės ir supjaustykite gabaliukais. Kai muilas visiškai atvės, gražiai jį supakuokite.

Muilas su žvaigždute viduje

Priemonės:

Skaidri muilo bazė 110 g
Eteriniai ir kvapieji aliejai pagal pageidavimą
Krištoliniai blizgučiai
Spiritas burbuliukams nuimti

Darbo eiga:

Supjaustykite ir ištirpdykite muilo bazę. Pabarstykite krištolinių blizgučių ir įlašinkite 7 lašus japoninių laurenių (ar kitokio norimo) eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir šiek tiek įpilkite paruoštos bazės į formelę. Apipurkškite spiritu žvaigždutę, įdėkite ją į formelę ir ant viršaus vėl pilkite muilo bazę. Visą paviršių papurkškite spiritu. Kai muilas atvės, gražiai jį supakuokite.

Muilas su paveiksliuku

Gamybos priemonės:

Skaidri muilo bazė 30 g
Balta muilo bazė 80 g
Apelsinų eterinis aliejus
Stačiakampė formelė
Vandenyje tirpstantis popierius
Purškiamas spiritas (padeda nuimti burbuliukus)

Prieš gaminant muilą su paveiksliuku, pirmiausia reikia pasiruošti paveiksliuką: sumaketuoti, atspausdinti ant paprasto lapo, iškirpti ir patikrinti, ar jis telpa į formelę. Jeigu viskas gerai, atspausdinti paveikslėlius ant vandenyje tirpstančio popieriaus su lazeriniu spausdintuvu. Tokiam muilui geriausia rinktis paprastų formų formeles: tinka kvadratas, ovalas, stačiakampis.

Prieš pradedant darbą, reikia paruošti visas reikalingas priemones, nes muilo bazė stingsta greitai. Iškerpame paveikslėlį ir pasiruošiame daryti pirmą sluoksnį, kuris turi būti be dažų ir kvapų, kad paveiksliukas gerai matytųsi.

Atsipjauname maždaug 30 g skaidrios muilo bazės ir ją ištirpiname žemiau nurodytu būdu. Muilo bazę ištirpdykite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, (100 g muilo bazės reikia kaitinti 600 VAT karštyje apie 1 minutę). Reikia atidžiai žiūrėti, kad bazė neužvirtų.

Ištirpusią skaidrią bazę supilkite į muilo formą, papurkškite spiritu, apverskite paveiksliuką, įdėkite jį į formelę gerąja puse žemyn ir su dantų krapštuku paskandinkite jį skaidrioje bazėje.

Antrasis muilo sluoksnis turi būti baltas. Į jį galima įlašinti kelis lašus kvapiųjų arba eterinių aliejų. Galima daryti ir daugiau sluoksnių, trečias ir kiti sluoksniai gali būti įvairių spalvų.

Mūsų gamintas muiliukas yra dviejų sluoksnių. Taigi ištirpdome muilo bazę, įlašiname 10 lašų apelsino eterinio aliejaus, papurškiame pirmą sluoksnį spiritu ir užpilame paruoštą baltą bazę, viršų irgi papurškiame spiritu, jis padeda nuimti burbuliukus.

Muilas stingsta maždaug 30 minučių. Kai muilas sustings ir bus atvėsęs, jį gražiai supakuokite.

Muilas su žvaigždute viršuje

Gamybos priemonės:

Balta muilo bazė su ožkos pienu 220 g
Skaidri muilo bazė 20 g
Muilo forma stačiakampė
Raudonos ir žalios spalvos skystas pigmentas
Eteriniai arba kvapieji aliejai pagal pageidavimą

Darbo eiga:

1 variantas. Ištirpdykite muilo bazę, įlašinkite 2-3 lašus skysto raudono pigmento, 8 lašus spanguolių (arba kitokio) kvapiojo aliejaus ir gerai išmaišykite. Supilkite į formelę ir papurkškite viršų spiritu.

2 variantas. 2-3 lašus žaliojo pigmento ir 8 lašus pipirmėčių (arba kitokio) eterinio aliejaus įpilkite į formelę papurkškite spiritu.

Kai muilas sustings, išimkite jį iš formelės. Ištirpdykite skaidrią muilo bazę, su pipete kelis lašus skaidrios bazės užlašinkite ant formos viršaus ir prilipdykite žvaigždutę.

Pipetę iš karto praplaukite karštame vandenyje ir galėsite ją panaudoti kitą kartą.

Maži muiliukai su blizgučiais

Skaidri muilo bazė 120 g
Auksinės spalvos žėrutis
Tamsaus aukso spalvos žėrutis
Krištoliniai blizgučiai
Formelės
Eteriniai arba kvapieji aliejai pagal skoni
Spiritas burbuliukams nuimti

Ištirpdykite skaidrią muilo bazę, įberkite žėručio ir blizgučio ant peilio galiuko, įlašinkite 10 lašų mandarinų (arba kitokio) eterinio aliejaus, viską gerai išmaišykite. Supilkite į formeles ir papurkškite spiritu paviršių.

Kai muilas sustings, išimkite jį iš formelių ir gražiai supakuokite.

Malonaus Jums laisvalaikio ir gražių dovanėlių!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)