Geltonų dėmių pasitaiko ne tik ant sniego. Jei ant sniego baltumo marškinių rankogalių, apykaklės ar pažastų atsirado geltonų dėmių, priežastis banali – prakaitas. Deja, išvengti šio defekto sudėtinga. Juk kaklo nesitepsite dezodorantu. Tad jei priežasties išvengti neišeina, teks bandyti įveikti pasekmes. Jei išskalbę marškinius skalbyklėje pamatėte, kad dėmės liko, vertėtų išbandyti toliau nurodytą dėmių šalinimo būdą.

Jums prireiks:

1. 1 arbatinio šaukštelio indų plovimo skysčio;
2. 3 arbatinių šaukštelių vandenilio peroksido;
3. 2 valgomųjų šaukštų sodos.

Darbo eiga

Iš pradžių probleminę vietą užmerkite. Tuo tarpu sumaišykite nurodytus ingredientus, ir gautą tirštą košelę užtepkite ant sudrėkintų pageltusių vietų. Palikite 20-30 minučių, o tada išskalbkite įprastu būdu.

Marškiniai

Kaip tai veikia?

Šį būdą sugalvojo išradingi tinklaraštininkai, sumaišę veiksmingiausias dėmių naikinimo priemones. Soda, kontaktuodama su vandeniu ir oru, veikia ne blogiau nei reklamuojamos dėmių šalinimo priemonės. O vandenilio peroksidas yra išbandyta ir veiksminga šviesių audinių balinimo priemonė. Indų plovimo skystis veiksmingai šalina riebalus – o juk audinys geltonuoja būtent nuo riebalų, kurie sąveikauja su prakaitu ir oksiduojasi. Taigi, visos šios priemonės sugrąžins marškiniams akinamą baltumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)