Taigi, suvalgę avokadą, jo kauliuką nuplaukite ir pamėginkite iš jo užsiauginti savo medelį. Avokado kauliukai geriausiai sudygsta pasodinti iškart, nes jie labai greit praranda gyvybingumą.

Užsiauginkite avokadą iš kauliuko

avokado išimkite didelį kauliuką, gerai jį nuplaukite, palikite nudžiūti.

Į kauliuko šonus per vidurį iš visų pusių įbeskite keturis medinius dantų krapštukus – jie laikys kauliuko apačią vandenyje, kad viršus liktų sausas.

Pripilkite indą kambario temperatūros vandens. Įdėkite avokadą, kad jo smailus galas būtų viršuje, o platesnis bukas galas – apačioje, stiklinėje. Dantų krapštukai turi remtis į stiklinės kraštus. 1cm bukojo galo turi būti vandenyje. 

Vandenį stiklinėje keiskite bent du tris kartus per savaitę, kad jis neužsistovėtų ir neįsiveistų pelėsis.
Po 2-6 savaičių iš kauliuko išaugs šaknys ir stiebelis. Kai daigas pasieks apie penkiolikos centimetrų aukštį, pakirpkite jį iki pusės.

Pasodinkite sudaigintą kauliuką į mišinį iš vienos dalies vazonų žemės, vienos dalies durpių ir vienos dalies perlito. Sodinkite atsargiai, kad nepažeistumėte šaknų. Kauliuką sodinkite taip, kad jo viršus būtų virš žemės.

Pastatykite augalą saulėtoje vietoje, kurią pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Jei augantis avokadas gaus mažai šviesos, jis išaugins ilgą stiebą su mažais lapeliais. Šie augalai mėgsta saulę – kad normaliai vystytųsi, jiems būtina šviesa. 

Vasarą avokado medelį pastatykite lauke saulėtoje vietoje, tik vasaros pabaigoje–rudens pradžioje, kai temperatūra krenta, nepamirškite nakčiai įnešti jo į vidų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)