Daugelio modelių pūkinių striukių skalbimas – kruopštumo ir atidumo reikalaujantis darbas. Jei jį atliksite bet kaip, šilumą teikiantis pluoštas deformuosis ir rūbas nebebus tinkamas nešioti, rašoma portale econet.ru. Norint nepakenkti gaminiui, privalu paisyti nurodymų ant etiketės ir drabužių valymo įstaigose dirbančių žmonių dalijamų patarimų.

Kaip skalbti pūkinę striukę namų sąlygomis

Šiuolaikinės pūkinės striukės gali būti padengtos specialiu sluoksniu, papildytos blizgiomis metalinėmis detalėmis arba apkraštuotos natūraliu kailiu, todėl visada svarbu išsiaiškinti, ar galima šitokį gaminį skalbti skalbimo mašinoje nerizikuojant pakenkti jo išvaizdai ir šilumą teikiančiam kamšalui. Norint atsakyti į šį klausimą, būtina kruopščiai išstudijuoti nurodymus ant etikečių ir nenukrypti nuo gamintojo rekomendacijų.

Striukes, kurioms prikimšti panaudotas didelis procentas natūralių pūkų, galima skalbti tiktai rankomis, kadangi toks kamšalas gali susimesti į gumulus, be to, jo nepavyks tinkamai išskalauti. Skalbiant kitokias pūkines striukes, būtina pasirinkti specialų režimą, o prieš džiovinant – jas ištiesti ir atidžiai išlyginti rankomis.

Vertingi ir svarbūs patarimai

Skalbimo mašina

• Ištuštinkite visas kišenes. Jose užsilikęs saldainis, kramtomosios gumos popierėlis arba nosinaitė gali nudažyti audinį. Nepamirškite patikrinti ir vidinių kišenių, kuriose paprastai laikomos ausinės arba dokumentai.
• Pastebimas dėmes ir akivaizdžiai nešvarias sritis prieš skalbdami pavalykite dėmių valikliu. Labiausiai tikėtina, kad daugiau dėmių ir nešvarių plotų aptiksite ant apykaklės, rankovių, prie užtrauktuko ir kišenių. Šioms vietoms rekomenduojama naudoti specialius pieštukus arba deguonies pagrindo dėmių valiklius be balinamojo efekto.
• Kartu neskalbkite jokių kitų daiktų. Kadangi striukė – ne mažas daiktas, jam išskalauti reikia daug vandens. Jeigu skalbyklės būgnas bus užgrūstas, dryžių ir muilo pėdsakų išvengti nepavyks.
• Naudokite specialias skystas skalbimo priemones, skirtas viršutiniams drabužiams ir membraninėms striukėms.
• Nustatykite ne aukštesnę kaip 30 laipsnių temperatūrą ir praleiskite gręžimo etapą, kitaip striukės kamšalas gali susimesti gumulais.
• Kartu su striuke į skalbyklės būgną įmeskite keletą teniso kamuoliukų arba specialių skalbimo rutuliukų: jie neleidžia susigumuluoti kamšalui ir padeda išlaikyti pirminę formą.
• Džiovinkite striukę pakabinę ant pakabos, be to, reguliariai papurtykite ir palyginkite rankomis. Jei striukė gana gausiai prikimšta, kol ji išdžius, gali praeiti net kelios dienos. Tokių priemonių kaip plaukų džiovintuvas geriau nenaudoti. Taip pat nekabinkite striukės ant radiatoriaus, kadangi gali nukentėti pūkų arba dirbtinio kamšalo struktūra, o tada drabužis nepataisomai deformuosis ir nebebus tinkamas nešioti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)