Panagrinėkime, kaip ir kokiomis priemonėmis pašalinti įsisenėjusius nešvarumus, dėmes nuo plastikinių palangių.

Kaip valyti palanges:

1. Valykite drėgnomis servetėlėmis, kurios skirtos valyti šaldytuvams ar mikrobangų krosnelėms.

2. Kur kas sudėtingiau pašalinti flomasterių, šratinukų, parkerių, žymiklių, briliantinės žalumos, jodo ar pan. spalvotų vaistinių preparatų žymes. Pamėginkite pavalyti langų stiklų plovikliu, kurio sudėtyje yra amoniako.

3. Įsisenėjusias dėmes, nešvarumus išvalysite su košele iš balinamųjų skalbimo miltelių ir vandens. Užtepkite ant palangės plonu sluoksniu šios košelės ir palikite valandai. Paskui kruopščiai nuplaukite vandeniu.

Palangė

4. Ūkinis muilas – puiki priemonė, kuri pašalins įsisenėjusius nešvarumus ant palangės.

5. Rūdžių dėmių neliks nė ženklo, jei patrinsite palangę neskiesta acto esencija. Atlikdami šią valymo procedūrą, būtinai mūvėkite pirštines, kad nepažeistumėte odos.

6. Nuvalius dėmes nuo palangės, galima imtis jos balinimo. Šiam tikslui jums reikės baliklio, kurio sudėtyje yra chloro.

7. Jei ant paviršiaus ėmė rastis juodojo pelėsio, reikės sodos. Sumaišykite košelę iš sodos ir vandens, užtepkite ant pelėsio židinio ir valandai palikite. Paskui nuplaukite palangę švariu vandeniu.

Palanges patartina valyti dažnai, nelaukti, kol susikaups nešvarumų, įsisenės dėmės. Juk kiekviena gėlė ant švarios palangės atrodys kur kas gražiau.

Jei vis tik nepavyko nuvalyti nešvarumų nuo palangių, galite apklijuoti jas lipnia plėvele – ją lengva valyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)