Jei pastebėjote, kad lygintuvas ėmė lipti prie drabužių, patikrinkite, ar ant pagrindo nėra pridegusių pūkelių. Jei yra – laikas nuvalyti lygintuvą. Neprižiūrimas lygintuvas ne tik trumpiau tarnaus, bet ir gali sugadinti drabužį.

Ant metalinio lygintuvo pagrindo prilimpa sintetinių drabužių pūkelių, nuo kurių vėliau lieka tamsios dėmės ant lyginamų drabužių (kurios ypač matysis ant šviesių drabužių).

Lygintuvas – bene labiausiai apleistas buities prietaisas namuose. Naudojame jį dažnai, kai kas ne kasdien, bet pamirštame nuvalyti jo pagrindą.

Jei lygindami pajutote, kad lygintuvas limpa prie drabužio, tai ženklas, kad tikrai laikas nuvalyti pagrindą. Priešingu atveju, drabužio neišlyginsite, liks dėmių ar net pradeginsite jį.

1. Mišiniu iš citrinos sulčių ir sodos puikiai nuvalysite lygintuvą

Citrinos sultys ir valgomoji soda – efektyvi valymo priemonė, kuria puikiai nuvalysite metalinį lygintuvo pagrindą. Rūgštiniai junginiai veiksmingai pašalins audinių pūkelius, lygintuvo pagrindas bus švarus, glotnus ir blizgantis.

Produktai:
2 citrinų sultys, 2 šaukštai sodos (30 g)

Kaip valyti?
Išspauskite iš citrinų sultis, sumaišykite su soda. Palaukite, kol mišinys nustos putoti, tada užtepkite jo ant lygintuvo pagrindo, palikite 5 min., paskui nuvalykite drėgna šluoste.
Šią procedūrą atlikite mažiausiai kartą per mėnesį.

2. Distiliuotas vanduo ir baltasis actas

Distiliuotame vandenyje ištirpintas baltasis actas greitai šalina prie lygintuvo pagrindo prilipusius pūkelius. Jei turite baltojo acto, būtinai išbandykite šią valymo priemonę.

Produktai:
1/2 stiklinės distiliuoto vandens (125 ml), 1/2 stiklinės baltojo acto (125 ml).

Kaip valyti:
Supilkite abu komponentus į vieną indą ir sumaišykite. Šiuo skysčiu sudrėkinkite švarią šluostę ir patrinkite ja metalinį lygintuvo pagrindą. Tiesa, šiuo būdu geriausiai nusivalys, jei lygintuvas bus dar šiek tiek šiltas. Šiuo būdu valykite lygintuvą 2–3 kartus per savaitę ir nesugadinsite nė vieno drabužio.

3. Druska

Druska – dar viena valymo priemonė. Su druska galima nuvalyti įvairius paviršius, taip pat ir metalinį lygintuvo pagrindą. Druskos tekstūra tokia, kad be vargo nušveisite prilipusius prie lygintuvo pagrindo audinių pūkelius.

Produktai:
2 šaukštai rupios druskos (30 g), 1 laikraščio puslapis.

Kaip valyti:
Ištieskite laikraščio puslapį, ant jo pabarstykite druskos. Tada įjunkite lygintuvą ir pabraukite juo per druską, tarsi lygintumėte drabužį. Braukite lygintuvu per druską tol, kol ant lygintuvo neliks tamsių dėmelių. Kai lygintuvas atvės, nutrinkite jį minkštu audiniu.

4. Žvakių vaškas

Ir žvakių vašku galima nuvalyti nešvarumus nuo lygintuvo pagrindo. Vaškas slidus, be to, suminkština pūkelių likučius, tad lengvai juos pašalinsite.

Kaip valyti vašku:
Pirmiausia įjunkite ir įkaitinkite lygintuvą, paskui patrinkite metalinį pagrindą žvake. Palaukite kelias minutes, kad vaškas pravėstų, paskui minkštu audiniu nuvalykite vaško likučius (lygintuvas turi būti dar šiek tiek šiltas). Jei nešvarumų dar liko, vėl pakaitinkite lygintuvą ir palyginkite juo vaškinį popierių.

5. Dantų pasta

Ar žinojote, kad su dantų pasta galima nuvalyti lygintuvo pagrindą? Aktyvūs pastoje esantys komponentai veiksmingai nuvalys pridegusius audinių pūkelius.

Kaip valyti:
Išspauskite nedidelį kiekį dantų pastos ir užtepkite ant viso metalinio lygintuvo pagrindo. Lygintuvas turi būti šaltas. Tada kruopščiai nutrinkite pagrindą švaria kempine (iki blizgesio). Po valymo įjunkite programą „garai“ ir kelias minutes palaukite. Galiausiai su kempinėle švariai nuvalykite nuo lygintuvo pagrindo dantų pastos likučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)