Nušveisti palanges jums padės:

1. Ūkinis muilas

Tai viena paprasčiausių ir viena veiksmingiausių valymo priemonių. Ūkinio muilo sudėtyje yra daug šarmų, kurie padeda pašalinti net pakankamai atsparius nešvarumus. Be to, ūkinis muilas puikiai įveikia riebalus. Valant palanges, geriausia pasiruošti muilo tirpalą arba šilto vandens ir gabaliukais supjaustyto muilo.

2. Drėgnos servetėlės kompiuterinės technikos valymui

Nuojauta kužda, kad drėgnos servetėlės, skirtos kompiuterių ir ekranų valymui, puikiai tiks ir valant dulkes, riebalus, nešvarumus ir įsisenėjusias dėmes nuo palangių. Pagrindinis šios priemonės privalumas tas, kad mums beveik nieko nereikia daryti – tik patrinti šiomis servetėlėmis palangę (na ir, žinoma, įsigyti pačias servetėles).

3. Kreidos ir dantų valymo miltelių mišinys

Pats laikas pereiti prie labiau „atominių“ priemonių. Taigi, sutriname kreidą ir sumaišome ją su dantų valymo milteliais. Šį mišinį atskiedžiame nedideliu kiekiu vandens. Gauta košele ištriname palangę, paliekame nudžiūti, o tada nuvalome tomis pačiomis servetėlėmis.

4. Maistinė soda

Nebūna namuose tokių nešvarumų, kurių nepadėtų įveikti maistinė soda. Geriausia sodą vienodomis dalimis sumaišyti su skalbimo milteliais, įpilti šiek tiek vandens ir šiuo mišiniu šveisti palangę. Tai darykite drėgna kempinėle.

5. Stalo actas

Tai dar viena laiko patikrinta priemonė, kurią verta pasitelkti į kovą už švarą. Actą pirmiausia rekomenduojama naudoti šalinant riebalų dėmes, rūdžių pėdsakus, taip pat įsisenėjusius nešvarumus. Valymui naudokite vandeniu atskiestą actą (santykiu 1:1). Šiuo tirpalu suvilgykite palangę, palikite ketvirčiui valandos ir tik tada nuvalykite.

6. Vandenilio peroksidas

Palangių valymui galima naudoti ir vandenilio peroksidą, nors jis nėra toks efektyvus, kaip soda ir actas. Be to, vandenilio peroksidas nėra itin parankus variantas, jei vertinsime jo kiekį ir naudojimo dažnumą.

7. Melamino kempinėlė

Galiausiai kovoje su palangės nešvarumais gali padėti melamino kempinėlė. Tačiau jos griebkimės tik tada, kai apnašos būna įsisenėję ir sunkiai pasiduoda kitoms valymo priemonėms. Prieš naudojimą melamino kempinėlę būtinai sudrėkinkite vandeniu. Valant palangę šia kempinėle, teks įdėti ir nemažai fizinių pastangų, tačiau jas atpirks teigiamas rezultatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt