Taigi šiuo metų laiku, kai atgimsta gamta, pradeda žaliuoti augmenija, natūraliai ir mums, žmonėms, kyla noras atsišviežinti, pasigražinti bei kažkaip palepinti kūną tam, kad naujomis jėgomis kibtume į likusius darbus ir lėktume atostogauti. Pagaliau mėgaujamės vandeniu nebe kaip galimybe sušilti grįžus iš žvarbaus lauko, o apsipylus drungnu, kartais ir vėsoku vandeniu jau juntame procedūrų malonumą.

Bet ką visa tai reiškia interjero prasme? Kaip tai gali padėti kuriant savo SPA kampelį? Ogi labai daug. Daugelis interjero sprendimų yra paremti būtent mūsų pačių įpročiais bei pomėgiais. Tam, kad vonios kambarys būtų funkcionalus ir ergonomiškas, pirmiausiai reikia realistiškai įvertinti esamą situaciją ir asmeninius pomėgius – jei patalpa nedidelė, tačiau dievinate atsipalaidavimo malonumus vonioje – jos ir neatsisakykite!

Verčiau pagalvokite, kokie sprendimai leis jums sutaupyti vietą – galbūt turite galimybę perkelti skalbimo mašiną į virtuvę, o galbūt skalbinių krepšį galite laikyti sandėliuke? Be jokios abejonės, dušo kabina – tai praktiškiausias sprendimas kasdieniame gyvenime, o kuo toliau, tuo labiau jaunų porų tarpe populiarėja erdvių dviviečių dušų variantas, leidžiantis tiek porai suartėti, tiek nejusti streso rytais prieš darbą, kuomet nepasidalijama dušu.

Kuriant asmeninį SPA, vienas svarbiausių estetinių žingsnių, sukeliančių emocinį nusiteikimą įžengus į vonios kambarį, yra tai, ką pamatome vos įėję pro duris. Būtent todėl sujungus vonios ir tualeto patalpas, siūloma tualeto puodą statyti ar kabinti ten, kur jis bus matomas mažiausiai.

Geriausia, jei įžengus pro duris galime prieiti tiesiai prie praustuvo bei pamatyti save veidrodyje, o neuždarius durų, dar ir regime kitų patalpų atspindį, sukuriantį didesnės patalpos iliuziją. Pakabinamas tualetas – tai ne tik lengvai atrodantis, bet ir praktiškas bei valymą lengvinantis sprendimas.

Siekiant patalpos erdvumo pojūčio populiariausia naudoti šviesias plyteles, tačiau pamąstykime: kodėl mums būna taip jauku ir gera SPA salonuose, kodėl ta atmosfera šitaip stipriai atpalaiduoja? Ogi todėl, kad ten taikomi tamsūs, tačiau šilti tonai, natūralios tekstūros bei apdailos medžiagos – kitaip tariant viskas, ko patariama nenaudoti mažose patalpose.

Bet ar erdvės pojūtis yra svarbiausia? Jei jums malonu mėgautis vandens procedūromis prieblandoje, tuomet tik skatintina vonios kambarį paversti tokiu ir džiaugtis nuosavu SPA. Norint turėti galimybę retkarčiais pasigražinti ar preciziškai išsivalyti patalpą, pakanka tiesiog numatyti ir papildomą stipresnį apšvietimą, kuris bus naudojamas tik tuomet, kai jo jums prireiks.

Ar apdailai pasirenkamos šviesios, ar tamsios plytelės, efektyvi erdvės deformacija daugiau matoma tuomet, kai plytelės turi vertikalų ar horizontalų raštą (priklausomai nuo to, ar patalpos plotį, ar aukštį norima pabrėžti). Tam taip pat pasitarnauja ir skirtingų raštų plytelių naudojimas, kuomet iki juosmens klijuojamos tamsesnės, o aukščiau, dekoruojant pereinama juostele (arba ne), klijuojamos šviesesnės plytelės bei kuriant kelių spalvinių tonų, dydžių ar formų kompozicijas.

Erdves, be abejo, itin praplečia veidrodiniai atspindžiai, o stipriausias efektas išgaunamas taikant kelis iš šių būdų. Vonios kambariuose, kuriuose neturite natūralaus apšvietimo, drąsiai galite naudoti blizgias plyteles, tačiau ten, kur patenka saulės spinduliai, blizgūs paviršiai netenka savo atspalvių, o kartu ir pusės savo grožio, todėl tokioms patalpoms siūloma pasirinkti matines plyteles, kad spalvų derme būtų išgaunamas norimas efektas.

Svarbu žinoti, jog tai, kas populiaru, nebūtinai yra geriausias sprendimas Jums ir būtent todėl kuriant namus reikia nuoširdžiai pažvelgti į savo ir savo šeimos individualius pomėgius, kurie neretai pasufleruoja tam tikrus interjero sprendimus.