Išskirstykite jas į atskiras kompozicijas

Vienos rūšies gėlės visada atrodo prabangiau, nei kelių gėlių rūšių puokštė. Venkite rūšių ir spalvų kratinio.

Tinkama vaza

Puokštės daromą įspūdį gali sustiprinti išskirtinė vaza. Net ir paprastos gėlės gali prašmatniai atrodyti tinkamoje vazoje. Visada išskirtinai atrodo gėlės, pamerktos į plačią stiklinę vazą arba nedideles aukso spalvos taures.

Nupjaukite stiebus

Gražiame stikliniame dubenyje pamerkti gėlių žiedai be stiebų atrodo ir prabangiai, ir elegantiškai, be to, taip pamerktos gėlės ilgai išliks šviežios. Tokiu būdu viena puokšte galima dekoruoti visą butą.

Kelios siauros vazelės

Valgomojo stalą papuoškite išrikiavę paprastas siauras vazeles ir į kiekvieną jų atskirai pamerkite po žiedą. Vaizdas bus neperkrautas, gan minimalistinis, bet modernus. Tai taip pat puikus būdas ilgiau pasidžiaugti gauta puokšte.

Stiklinę vazą dekoruokite lapais

Skaidraus stiklo vazą iš vidaus dekoruokite žaliais lapais – nesimatys kotų ir puokštė atrodys elegantiškai.

Pridėkite sukulentų

Šie augalai sultingais lapais suteiks kompozicijai apimties ir įdomesnės tekstūros.

Sudėkite dvi puokštes į vieną

Sujungę dvi derančių spalvų puokštes į vieną sukursite prašmatnią kompoziciją.

Žali akcentai – teisinga tvarka

Visų pirma sukomponuokite žalius akcentus, ir tik tada pridėkite gėles. Kai nusibos viena kompozicija, galite ją išardyti ir pakeisti žalius akcentus arba jų išdėstymą.

Pažaiskite su proporcijomis

Aukštesnėje vazoje plačiau išskirstę gėles sukursite didingesnę, ryškesnę kompoziciją. Čia itin tinka saulėgrąžų žiedai, nes jų stiprūs kotai ir jos gražiai atrodo didelėje vazoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)