Nepasitenkinkite vien tik lubų šviestuvu, nes netgi nedidelėse patalpose – prieangiuose, nišose ar tualetuose, galima naudoti dar bent vieną šviesos šaltinį. Sieninis ar nedidelis stalo šviestuvas yra privalomas!

Maišykite apšvietimo tipus – akcentuojančią ir dekoratyvinę šviesas.
Nenuvertinkite koncentruotos šviesos svarbos virtuvėje, darbo ir vonios kambaryje.

Kambariuose taikykite stalo lempų, grindų, sieninių šviestuvų ir centrinio apšvietimo kombinacijas. Tai nereiškia, kad visi tie įrengimai turi būti viename kambaryje, bet bent jau pora variantų tikrai turėtų būti.

Nepamirškite sumontuoti šviesos reguliatorių. Jeigu tik įmanoma, sumontuokite juos kiekvienam apšvietimo šaltiniui visuose namuose. Šviesos pritaikymas gali sukuti atitinkamą atmosferą ir šiek tiek pritemdytas apšvietimas yra kur kas malonesnis visiems.

Parinkite tinkamus gaubtus stalo ir ant grindų pastatomiems šviestuvams, pvz., gaubtas su mažytėmis klostelėmis šviesą išskaidys ruoželiais.

Dekoruodami kambarius sietynais, sekite įrengimo taisykles – kitaip negu visiems kitiems apšvietimo būdams šiam reikia atsakingiausiai parinkti išmatavimus.

Kabinkite sietynus ne tik valgomuosiuose, bet ir tokiose netikėtose vietose, pvz., vonios kambaryje arba miegamajame.

Nenuvertinkite elektros lempučių – venkite pernelyg fluorescentinių ar per geltonų, ryški balta šviesa yra geriausia (jeigu per ryšku – padės reguliatoriai).

Apšvietimas yra namų puošybos dalis, tad dauguma šviestuvų (įrengimai, stalinės lempos, sieniniai šviestuvai) gražiai turėtų atrodyti ne tik įjungti, bet ir išjungti.

Shutterstock.com nuotraukos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją