Patarimai prieš skalbimą

Prieš skalbimą ištuštinkite visas striukės kišenes, kad išvengtumėte pažeidimų, ir užtraukite visus užtrauktukus, kad jie nesusiglamžytų audinio. Patikrinkite priežiūros etiketę, kad žinotumėte konkrečius nurodymus – kai kurioms poliesterio striukėms gali būti taikomi specialūs reikalavimai arba jas galima skalbti tik rankomis. Bet kokias matomas dėmes taip pat naudinga iš anksto apdoroti švelniu dėmių valikliu. Tačiau pirmiausia būtinai išbandykite dėmių valiklį mažame, nepastebimame vidiniame striukės plote, kad įsitikintumėte, jog jis nepažeidžia audinio.

Tinkamų skalbimo sąlygų pasirinkimas

Norint išsaugoti poliesterio striukės kokybę, labai svarbu pasirinkti tinkamas skalbimo sąlygas. Naudokite švelnią sintetiniams audiniams tinkamą skalbimo priemonę ir skalbimo mašinoje nustatykite švelnų skalbimo ciklą šaltame vandenyje. Dėl karšto vandens kai kurie poliesterio audiniai gali susitraukti, išblukti ar net išsilydyti.

Venkite naudoti baliklius ar audinių minkštiklius, nes jie ilgainiui gali suardyti pluoštus. Jei jūsų striukė puošta dekoracijomis, apsvarstykite galimybę įdėti ją į tinklinį skalbinių maišą, kad būtų papildomai apsaugota.

Pūkinė striukė, skalbimas

Žingsnis po žingsnio skalbimo vadovas

* Įdėkite poliesterio striukę į skalbyklę, kad ji būtų išskleista, o ne sulankstyta. Jei naudojate tinklinį skalbinių maišelį, dėkite su maišeliu.

* Kad apsaugotumėte poliesterio audinį, pasirinkite švelnų arba subtilų ciklą su šaltu vandeniu. Šaltas vanduo padeda išvengti susitraukimo, spalvų išblukimo ir audinio vientisumo pažeidimo.

* Naudokite švelnų sintetiniams audiniams skirtą skalbiklį, kuris veiksmingai išvalys, bet nebus pernelyg šiurkštus.

* Venkite perkrauti skalbimo mašiną; skalbiant striukę su dideliu kiekiu daiktų, gali būti apribotas judėjimas ir striukė bus blogai išskalbta.

* Pasibaigus skalbimo ciklui, įsitikinkite, kad striukė kruopščiai išskalauta, kad pašalinti visi skalbiklio likučiai. Dėl ploviklio likučių audinys gali tapti standus ir sudirginti odą. Dauguma šiuolaikinių skalbyklių turi papildomo skalavimo parinktį, kuri gali būti naudinga norint kruopščiai išskalauti audinį. Jei jūsų skalbyklė turi šią funkciją, verta ja pasinaudoti, ypač jei striukė buvo stipriai sutepta.

Laikydamiesi šių išsamių veiksmų, galite veiksmingai ir saugiai skalbti poliesterio striukę, užtikrindami, kad ji išliks švari ir geros būklės tolesniam naudojimui.

Džiovinimas ir priežiūra po skalbimo

Baigę skalbti, nedelsdami ištraukite striukę, kad ji nesusiglamžytų. Gaminius iš poliesterio paprastai galima džiovinti džiovyklėje, naudojant mažos arba nulinės temperatūros nustatymą. Taip pat galite džiovinti striukę ore, padėdami ją lygiai ant švaraus paviršiaus arba pakabinę. Venkite tiesioginių saulės spindulių ar šilumos šaltinių, nes dėl jų spalva gali išblukti. Jei reikia, raukšlėms pašalinti galima naudoti vėsų lygintuvą, tačiau venkite didelio karščio, nes jis gali pažeisti audinį.

Baigiamieji priežiūros patarimai

Apibendrinant galima teigti, kad poliesterio striukės priežiūrai reikia kruopščiai pasiruošti, pasirinkti tinkamas skalbimo sąlygas, vadovautis išsamiu skalbimo vadovu ir taikyti tinkamus džiovinimo būdus. Reguliariai prižiūrint ir tinkamai valant, poliesterio striukė atrodys kuo geriau ir pailgės jos tarnavimo laikas. Atminkite, kad skirdami laiko striukės priežiūrai ne tik išsaugosite jos kokybę, bet ir užtikrinsite, kad ji ir toliau jums tarnaus tiek funkciniu, tiek stiliaus požiūriu.