Vienas išradingas projektas rado šių dviejų, iš pirmo žvilgsnio nesuderinamų dalykų, rado jungtį – konvertuoti šias medines paletes į pgią statybinę medžiagą.

Iš palečių pastatyti namai galėtų būti ne tik pigūs, tačiau ir draugiški aplinkai. Vienam nedidukui nameliui tereikia 80 medinių palečių, kurios prikalamos viena prie kitos. Ant viršaus užtempiamas tentas, kuris apsaugo namelio vidų nuo drėgmės. Į tarpus tarp palečių galima prigrūsti akmenų, medienos likučių.

Žinoma, šiauresnėse pasaulio šalyse, tokiose kaip Lietuva, tokios izoliacijos nepakaks. Todėl galima palečių vidų izoliuoti su putų polistiroliu. Tokį namelį galima suręsti itin greitai: penki vyrai jį gali lengvai pastatyti per savaitę.

„Šis projektas iš pradžių buvo sumanytas kaip pereinamojo laikotarpio prieglobstis sugrįžusiems po karo į Kosovą. Šiems žmonėms reikalinga skubi pagalba, o mūsų idėja buvo alternatyva palapinei. Tačiau pradėjus įgyvendinti, paaiškėjo, kad tokia gyvenamoji vieta galėtų transformuotis į nuolatinę gyvenamąją vietą. Padėklai yra universali, tvari, perdirbama, lengvai surenkama statybinė medžiaga“, - teigė projekto kūrėjai.