1. Minkštas kilimas

Rytas bus sugadintas, jei iš lovos išlipsite ant šaltų grindų. Pasistenkite, kad pirmi žingsniai būtų malonūs – patieskite prie lovos švelnų, minkštą kilimą.

2. Tema

Tai pirmas dalykas, ko nori vaikai iš savo kambario, o suaugusieji drovisi įrengti savo miegamąjį tam tikra tema. Nebūtina įrengti miegamojo kaip princesės buduaro, tai tiesiog gali būti vienijantys akcentai, pavyzdžiui, dryžiai.

3. Reikiamas kiekis pagalvių

Kiek gi pagalvių reikia miegamajame? Tiek, kad lova atrodytų prabangiai, kviestų atsigulti, bet nereikėtų 10-ies minučių per pagalves prisikasti iki patalų. Rekomenduojamas kiekis – nuo 1 iki 6 pagalvių, priklausomai nuo lovos dydžio.

4. Vieta atsisėsti (ne lova)

Patogiame krėsle galima paskaityti, nebijant užsnūsti, pasikalbėti su partneriu. Galima prisėsti nusiauti batus, pasitikrinti elektroninį paštą.

5. Jokios technikos

Miegamasis skirtas miegoti. Ko reikia, kai miegate? Tikrai ne išmaniojo kompiuterio. Tas pats pasakytina apie televizorių – jis tik trukdys laiku nueiti miegoti. Šiuolaikiniame pasaulyje sunku apsieiti be technologijų, tačiau bent jau miegamajame pasistenkite jų nelaikyti, tuomet liks daugiau vietos mėgstamiems daiktams.

6. Mėgstamų daiktų kolekcija

Nebūtina daiktams skirti visą lentyną, tačiau pastatykite bent kelis mėgstamus daikčiukus, kurie skatina šypsotis, daro kambarį jaukesnį. Ten galite sudėti daiktus, kuriuos ne vienerius metus rinkote, tik vis nerasdavote jiems vietos.

7. Naktinis staliukas

Naktinis staliukas su mielais daikčiukais gražiai atrodo, bet jis reikalingas ne tik tam. Ant naktinio staliuko laikomas vanduo, žurnalai, skaitoma knyga, stovi gėlė, naktinė lempa. Tai sukuria jaukumą, komfortiškumą.

8. Geras čiužinys

Be gero čiužinio miegamasis – ne miegamasis. Juk jei gerai neišsimiegate, nesidžiaugsite gražiu kambariu. Čiužinys turi būti patogus, ne per minkštas. Dizaineriai pataria, kad čiužinys būtų tokio aukščio kaip naktinis staliukas ir palangės.

9. Fotografijos (ne šeimos narių)

Visuose kambariuose kabinkite ir statykite rėmeliuose tiek šeimos narių nuotraukų, kiek jums norisi, tačiau miegamajame patartina jų nelaikyti. Elegantiškos, raminančios nuotraukos kelia malonius jausmus ir neprimena konkrečių žmonių prieš miegą.

10. Ryškus akcentas

Net šviesiausiame, linksmiausiame miegamajame reikalingas, ryškus, seksualus akcentas. Šiame miegamajame jų gausu: teatrališkas šviestuvas, didelė pilka galvūgalio lenta sukuria reikiamą įspūdį. Atkreipkite dėmesį, kad miegamajame išlaikytas balansas, jis neprimena viešnamio. Pakaks vieno, dviejų akcentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)