„If design awards 2014” – tai didžiausias kasmetinis Europos dizaino konkursas vykstantis Vokietijoje nuo 1953 m. Konkursas jau spėjo tapti išskirtinio dizaino patvirtinimo ženklu bei produkto kokybės standartu, pripažintu tiek gamintojų, tiek dizainerių, žiniasklaidos ir klientų.

Konkurso komisiją sudaro garsūs pasaulio dizaineriai. Šių metų komisija konkurso dalyvius vertino įvairiais kriterijais: dizainas, medžiagiškumas, inovatyvumas, poveikis aplinkai, funkcionalumas, ergonomiškumas, saugumas, prekinio ženklo vertė ir universalumas. Apdovanojimai skiriami už geriausius darbus trijose kategorijose: produkto dizainas, komunikacijos dizainas ir pakuotės dizainas. Iš viso produkto dizaino kategorijoje buvo 3,249 dalyvių.

„Dauguma kitų laimėtojų produkto kategorijoje yra „A lygio“ prekiniai ženklai, pvz. „Apple“, „Philips“, „Sony“, „HTC“ ir t.t. Minėtame kontekste esame tikrai nedideli. Konkuruoti su tokiais „gigantais“ nėra lengva, tad šio laimėjimo vertė mums dar didesnė. Milijoninių biudžetų neturime, tad tik inovatyvūs ir kūrybiški sprendimai yra lemtingi“, – džiaugėsi Produktų vystymo direktorius Ignas Rumbutis.

Abu konkursą laimėję produktai priklauso naujausiai produktų linijai „Urban harmony“, kuri išskirtinai sukurta stilingam, aktyviai gyvenančiam miesto žmogui. Pagrindinės savybė vienijanti šiuos produktus – inovatyvaus dizaino sprendimais nulemtas funkcionalumas. Jie lengvai ir paprastai prisitaiko prie aktyvaus miesto ritmo ir leidžia jaustis harmoningai.

Išskirtinė krepšio-kuprinės „PEAK“ savybė yra ta, jog jos funkcija gali būti pakeista vos vienu rankos mostu – truktelėjus petnešas aukštyn arba žemyn. Ausinės „MOON“ sudaro minimalus skaičius komponentų, taip užtikrinant jų lengvumą, „švarų“ dizainą, patvarumą, o taip pat ir gerą kainą.

„Šiuolaikinė visuomenė – judri ir nuolat stinganti laiko. Laiko pavalgyti, miegoti, sportuoti. Jiems reikia daiktų, kurie tinka tiek darbe, tiek laisvalaikiu. Taigi, labai didelį dėmesį skiriame funkcionalumui“, – pasakojo dizaineris Julius Bučelis.

Praeitais metais visa „Urban harmony“ produktų gavo nacionalinį apdovanojimą „Inovacijų prizas 2013“. Šiai linijai priklausančios mini ausinės „JUNGLE“ taip pat apdovanotos nacionaliniame konkurse „Geras dizainas 2013“. Daugiau informacijos apie šiuos produktus galima rasti www.urbanharmony.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją