Problema: mano darbo kambarys yra nuobodus.

Jei tikitės sėkmingai dirbti savo darbo kambaryje, tai turi būti patogi erdvė, kuri jus motyvuoja, sako interjero dizainerė Taniya Nayak. Jei norite sukurti kambarį, kuriame tiesiog trokšite atsidurti, naudokite ryškias spalvas, smagias kėdes, pamėtykite pagalvėlių. Savo namų biure Nayak įrėmina žurnalų straipsnius apie savo darbą kaip motyvaciją. Tam tinka ir įkvepiančios citatos.

Profesionali organizatorė Bonnie Joy Dewkett siūlo vieną sieną nudažyti ryškia spalva arba naudoti piešinius ar laikinus tapetus ant sienų stilingai erdvei sukurti.

Problema: mano darbo kambaryje nėra natūralios šviesos.

Puikus būdas pagyvinti erdvę, kurioje nėra natūralios šviesos - įvairiaspalviai šviestuvai. Jei jūsų darbo stalas pakankamai didelis, pasistatykite spalvingą lempą ar net dvi - pavyzdžiui, turkio ar kobalto mėlynumo spalvos.

„Geras būdas papildomai šviesai išgauti - pastatyti veidrodį ant stalo ir priešais padėti stalinę lempą“, - sako Nayak. „Veidrodis atspindės šviesą, suteiks gilumo ir erdvės įspūdžio“. Jei ant darbo stalo nėra daug vietos, rinkitės grindų šviestuvą. Kitas geras būdas - šviesos po lentynomis, sako Dewkett.

Problema: gyvenu mažame bute ir mano darbo kambarys tampa daiktų sandėliu.

Kai erdvės ne tiek daug, lengva pradėti visą turtą laikyti darbo kambaryje. Nayak rekomenduoja įsirengti lentynas, spinteles su stalčiais ir kita, kad stalas liktų neužgriozdintas. Ant lentynų galima sustatyti stilingas pintinėles, o jose laikyti visokias smulkmenas, tokias kaip popieriaus atsargos, pirkinių krepšiai, skrybėlės, pirštinės, fotoaparatai...

Kiekvienam šeimos nariui galima skirti po lentyną - jis ir bus atsakingi už jos tvarkymą. Jei vieną krepšį skirsite elektroniniams įrenginiams, Dewkett siūlo kiekvieną jų saugoti atskirame maišelyje.

Problema: negaliu susitvarkyti popierių.

Jei nesate linkę kruopščiai tvarkyti popierių, greitai susikaups ištisos jų kaugės. Dewkett siūlo kasdien ar kas savaitę skirti laiko surūšiuoti popieriams. Planuokite tam valandą - skaityti, rūšiuoti, skanuoti. Ir niekuomet neatidėliokite rytdienai.

Problema: kaip tinkamai laikyti testamentus, gimimo liudijimus, pasus ir kitus svarbius dokumentus?

Jums šių svarbiausių dokumentų nereikia kasdien, tačiau reikia juos laikyti saugioje vietoje. Dewkett rekomenduoja laikyti visus svarbius dokumentus ugniai atspariame seife namuose ar saugykloje. Ir, žinoma, nuskanuokite visus svarbius dokumentus, kad turėtumėte elektronines kopijas.

Problema: mano kompiuterio, spausdintuvo ir telefono laidai yra tiesiog neatpainiojama raizgalynė.

Kad to nebūtų, kiekvieną laikykite atskirai surišę, užkabinkite etiketes, kad žinotumėte, kuriam prietaisui jie priklauso.

Problema: mano stalčiuose - siaubinga netvarka.

„Stalčiuose laikykite tik tai, ką nuolat naudojate“, - sako Dewkett. Visa kita, kaip kad atsargines priemones, laikykite spintoje ar spintelėse. Stalčių dėžutės puikiai pravers tokiems smulkiems objektams kaip popieriaus segtukai, lipnios juostelės ir pan.

Problema: kuponai, dovanų kortelės, vizitinės kortelės bei kiti smulkūs daiktai visuomet pasimeta.

Magnetinės lentos - puikus būdas laikyti tuos daiktus, kurie priešingu atveju gali pasimiršti stalčių gilumoje.

Problema: gaunu tiek daug katalogų ir žurnalų, kad man reikia sugalvoti, kaip juos laikyti ateičiai.

Jei sunku išsiskirti su savo nuostabiaisiais žurnalais, verčiau išsiplėškite puslapius, kurių jums reikės, pataria Dewkett. Jei saugosite tuos puslapius permatomuose vokuose, sutaupysite daug vietos.

Problema: dalijuosi darbo kambariu, reikia sutalpinti du kompiuterius ir dar vaikus, kurie kompiuteriais naudojasi po mokyklos.

Jei darbo erdve dalijatės su sutuoktiniu, kiekvienam paskirkite po stalčių, o vaikams paskirkite atskirą krepšelį jų mokyklos reikmenims, siūlo Dewkett.

Problema: niekuomet nerandu sąskaitos ar kitos svarbios medžiagos, kai man jos prisireikia.

Naudokite elektronines, o ne popierines versijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)