Arbatos daugiafunkciškumas

Arbatoje yra taninų, kurie gydo nudegimus saulėje. Arbatos pakelius galima pakartotinai naudoti įvairiausiems tikslams – nuo aromaterapijos iki mėsos marinavimo.

Portale „Handimania“ pateikiami septyni būdai, kaip naudoti arbatos pakeliai praverčia darže:

1. Patręšia dirvožemį vertingomis medžiagomis

Užkaskite naudotus arbatos pakelius darže – tai bus į naudą jūsų augalams. Arbatžolės praturtins žemę, juk jose yra tanino rūgšties, kuri yra natūrali trąša.

Jeigu yra augalų, kuriems reikia šarminio arba neutralaus dirvožemio, arbatos pakelių nekaskite – jie rūgština dirvožemį.

2. Atbaidys kenkėjus

Arbatos kvapas atbaidys kenkėjus. Tai pigi ir visiškai paprasta gudrybė, kaip apsaugoti auginamas gėles ir daržoves.

3. Paspartins kompostavimą

Rūgštis, kurios yra arbatžolėse, efektyviai spartina komposto susidarymą, be to, rūgštinga terpė skatina dirvožemį praturtinančių bakterijų dauginimąsi.

4. Išlaiko drėgmę

Pakaskite arbatos pakelių palei augalų šaknis – tai padės augalams išlaikyti daugiau drėgmės. Ar bereikia aiškinti, kad tokiu būdu augalai gaus daugiau maistingų medžiagų ir gražiau atrodys.

5. Arbatos pakeliai – herbicidai

Arbatžolės lėtina piktžolių augimą. Kodėl tuo nepasinaudojus – mažiau laiko reikės skirti ravėjimui ir liks daugiau laiko grožėtis gėlėmis.

6. Atbaidys kates

Katėms ne itin patinka arbatžolių kvapas. Jeigu užkasite darže ir gėlyne arbatos pakelių, katės neis šlapintis prie augalų. Šią gudrybę galite pritaikyti ir namuose.

7. Antigrybeliniai ypatumai

Arbatžolės turi antigrybelinių ypatumų. Įpilkite arbatos į buteliuką su purškikliu ir apipurkškite augalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją