Bijūnų augintoja Rūta laidos vedėjai demonstruoja, kaip aštriu peiliu, o ne žirklėmis, nupjauti žiedo koto galiuką, geriausiai įstrižai, kad jis turėti didžiausią plotą gerti vandeniui.

„Lapus kotų apačioje būtinai pašaliname, kad neduotų puvimo. Labai svarbu, kad vanduo vazoje būtų švarus, jį būtų gerai keisti kasdien arba naudoti specialias priemones, pilamas į vazą“, – sako ji.

Nusprendusiems auginti bijūnus, augintoja pataria jau perkant atidžiai pasižiūrėti, ar jie skirti auginimui, ar tinka skynimui, ir vardija atrastas veisles, kurių žiedai ilgai, net kelias savaites, džiugina nuskinti. Tai Henry Bockstoce, Sarah Bernhardt, Dinner Plate, Alexander Fleming, Gardenia, Bowl of Cream, Bartzella.

Tiesa, vertėtų įsidėmėti, kad vienu metu nuo krūmo galima nuskinti ne daugiau kaip 50 proc. žiedų, kad krūmas tarnautų ilgai. Bijūnų krūmas, beje, gali augti net 25-50 metų.

Portale laidas rasite čia.

Naują „Delfi TV“ laidą „Geltonas karutis“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9:30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją