Papasakosime, kaip nesuklysti renkantis aromatus ir siekiant jais pakelti nuotaiką, atsipalaiduoti bei palaikyti teigiamą namų aurą.

Aromatai nuotaikai pagerinti

Jei norite greičiau atsipalaiduoti po ilgos darbo dienos arba, priešingai, nusiteikti darbui iš ryto - užsidekite aromatinę žvakę su tam tikrais komponentais. Ji gebės pakeisti kavą arba meditacijos ritualą.

Žvalumo suteikiantys aromatai - pipirmėtės, apelsino, cinamono, greipfruto, citrinžolės. Jie padeda prabusti po miegų ir pradėti dieną su gera nuotaika. Tiems, kurie ryte tingi daryti mankštelę, padės rozmarinas. Jo aromatas įkvepia aktyviems veiksmams ir prabudina smegenis, ruošdamas sunkiai darbo dienai.

Tiems, kurie dirba kompiuteriu, rekomenduojamas leuzėjos aromatas. Jis neutralizuoja neigiamą kompiuterio poveikį ir gerina intelektinius gebėjimus.

Po sunkios darbo dienos įkvėpkite atpalaiduojančių aromatų - sandalo, kvapniųjų kanangų (ylang ylang). Jie sumažina įtampą, stresą ir nerimą. O jei judviem su partneriu reikia romantiškai nusiteikti, rinkitės paslaptingąjį jazminą, kvapiąją vanilę arba gėlių karalienę rožę.

Aromatai skirtingiems buto kampeliams

Aromatų pasirinkimas visų pirma priklauso nuo to, kam šeimininkai teikia pirmenybę. Tačiau yra prasmės atsižvelgti ir į teritorinius kriterijus.

Aromatas prieškambariui - tai buto vizitinė kortelė. Peržengus slenkstį, iškart pasitinka ypatinga buto atmosfera. Puiku, jei namai turi savitą ryškiai išreikštą aromatą.

Geriau, jei tai - aromatų mišinys. Pavyzdžiui, pušies, citrinos, kadagio. Pušis suteikia saugumo jausmą, kadagys atlieka apsauginę funkciją, neįleisdamas į namus žmonių su blogomis mintimis, citrina pakelia nuotaiką ir apsaugo namų šeimininkus.

Aromatus svetainei rinkitės priklausomai nuo to, ką ten planuojate veikti. Jei planuojate vien tik ilsėtis - galima akcentuoti atpalaiduojamuosius aliejus, kurie ramina ir gerina nuotaiką. Tam nuteiks mandarino mišinys su kvapniosiomis kaningomis.

Jei priiminėsite svečius, geriau rinktis aromatus, padedančius bendrauti. Tai, pavyzdžiui, bergamotė, simuliuojanti komunikaciją, ir rožė, malšinanti konfliktus.

Miegamajam gerai tinka atpalaiduojamieji aromatai, padedantys gerai išsimiegoti. Levandų aromatas suteiks miegamajam jausmingumo atspalvio, padės greičiau užmigti ir atsipalaiduoti. O eterinių aliejų-afrodiziakų mišinys, kvapniosios kanangos su perujietišku balzamu ir mandarinu, sumažins seksualinę įtampą, įkvėps ieškoti erotinių nuotykių.

Virtuvei geriau rinktis aromatus, kurie dera su maisto aromatais, padeda lengviau virškinti. Pavyzdžiui, vanilės ir cinamono aliejų mišinys ne tik sukurs šventišką nuotaiką virtuvėje, bet ir apsaugos nuo persivalgymo. Greipfruto aliejus apsaugos nuo emocinio valgymo, kadangi jis mažina psichologinę priklausomybę nuo maisto.

Aromatai tualetui ir voniai gali būti bet kokie. Geriau, jei jie kovoja su nemaloniais kvapais, pavyzdžiui, ajero aliejaus mišinys su citrina.

Vaikų kambaryje aromatus reikia naudoti atsargiai, ne visi tiks trapiai vaikiškai psichikai. Apskritai prie vaikiškų eterinių aliejų priskiriami valerijonai, ramunėlės, levandos ir rožės. Mokyklinio amžiaus vaikams tinka citrusiniai - mandarinas ir apelsinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)