Portale „handimania“ pateikiama net 10 būdų, kaip panaudoti paprastą anglį namų aplinkoje:

Kuo naudingos anglys darže

1. Pašalina komposto kvapus

Jei nuo komposto sklinda nemalonus kvapas, šiuo atveju padės anglys. Sumaišykite kompostuojamas medžiagas su anglimis ir nemalonaus kvapo greitai nebesijaus.

2. Trukdo augti piktžolėms

Užbėrus susmulkintų anglių, lėčiau augs piktžolės, o dirvožemis sulaikys drėgmę, kas naudinga augalams.

3. Rekomenduojama augalams, kuriems tinkamesnis šarmingas dirvožemis

Kambariniams augalams, kurie mėgsta neutralią ar šarmingą žemę, bus į naudą, jeigu vazonų dugne pabersite sluoksnį anglių.

Pamerktos gėlės, mėgstančios šarmingą vandenį, irgi ilgiau stovės, jeigu į vazą įdėsite kelis anglių gabalėlius.

4. Saugo įrankius

Jei patrinsite įrankius anglimi, jie ne taip greitai rūdys. Kitas variantas – pastatykite dėžę su anglimis patalpoje, kurioje laikote įrankius.

Anglys

Kur galima naudoti anglį namuose:

5. Šalina pelėsį

Pelėsis gali įsimesti bet kur. Nebus veiksminga pašalinti pelėsį, jeigu nepašalinsite drėgmės. Laimė, anglis gali puikiai sugerti drėgmę. Pirmiausia išvalykite vietas, į kurias įsimetė pelėsis, su soda ir actu. Tada pastatykite toje vietoje dėžutę ar dubenį su anglimi.

6. Švarina vandenį

Anglis sugeria nešvarumus, visiškai pašalina pesticidus, herbicidus, chlorą, benzolą, radoną, tirpiklius ir kitokias chemines medžiagas ar bent jau sumažina jų koncentraciją.

7. Šalina nemalonius kvapus

Anglis sugeria ne tik drėgmę, bet ir nemalonius kvapus. Anglies galite laikyti bet kur, kur tik įsimetė nemalonių aromatų: šaldytuve, šiukšlių dėžėje, skalbinių dėžėje.

Beje, šiukšlės mažiau smirdės, jeigu pabersite ant jų šiek tiek anglies.

Jei norite įdėti anglies į skalbinių dėžę, anglies gabalėlius sudėkite į medžiaginį maišelį, kad anglis neišteptų drabužių.

8. Balina dantis

Anglis – juodos spalvos, tačiau puikiai balina dantis. Švelniai pavalykite dantis anglies pudra, paskui išsiskalaukite burną.

9. Piešimui

Piešimas anglimi – įdomu veikla lietingą dieną, visai šeimai susirinkus vakare į poilsio kambarį. Nieko baisaus, jei vaikai aplaižys anglimi išteptus pirštus, juk anglis padeda nuo virškinimo sutrikimų, sugeria kenksmingus patogenus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją