Net jei nuotekų anga apsaugota tinkleliu, tai ne visuomet apsaugo nuo iš jos sklindančio nemalonaus kvapo. Nenuostabu, juk į ją kasdien patenka maisto likučių, riebalų ir kitų nešvarumų. Tad ką reikėtų daryti, jei vieną rytą pabudę pajuntate baisią smarvę, sklindančią iš nuotekų angos?

1. Verdantis vanduo

Daug kas neįvertina, koks veiksmingas yra paprastas verdantis vanduo, o juk jis gali padėti įvairiausiose situacijose, taip pat ir nuo nemalonaus kvapo virtuvės kriauklėje. Tereikia užkaisti 1,5–2 l vandens ir supilti jį į kriauklę. Jei užterštumas nedidelio masto, vien šios priemonės užteks, kad iš nuotekų angos nebesklistų nemalonus kvapas.

2. Maistinė soda + actas + verdantis vanduo

Tai vienas iš populiariausių būdų, taikomų sprendžiant šią problemą. Į gilų dubenį suberkite vieną stiklinę sodos ir užpilkite ją dviem stiklinėmis acto. Kai mišinys nustos šnypšti, supilkite jį kriauklės nuotekų angą ir atsukite kuo karštesnį vandenį, kad vamzdžiai prasiplautų.

3. Maistinė soda + druska + actas + verdantis vanduo

Jei norite dar labiau sustiprinti prieš tai paminėto metodo poveikį, prie veikliųjų komponentų galite dar pridėti druską. Pats procesas atrodo taip: į kriauklę reikia suberti pusę stiklinės stambios druskos, pusę stiklinės maistinės sodos ir supilti vieną stiklinę acto. Būtent tokia tvarka. Tam, kad mišinio poveikis būtų dar stipresnis, nuotekų angą uždenkite. Po minutės supilkite į kriauklę du-tris litrus verdančio vandens, kad likusi druska ištirptų. Atlikę visus išvardytus veiksmus pajusite, kad nemalonaus kvapo nebeliko.

4. Maistinė soda + citrinos sultys + verdantis vanduo

Jei actas nepadėjo arba jei jo neturite, galima naudoti citrinų sultis. Nuo jų soda taip pat šnypščia ir putoja, kaip nuo acto, reiškia, jos tokios pat veiksmingos sprendžiant šią problemą. Šis variantas atsieis brangiau, nei prieš tai paminėtas, nes citrinų sulčių reikės gana daug, tačiau kvapas bus daug malonesnis nei naudojant actą.

5. Garstyčių milteliai + verdantis vanduo

Garstyčios taip pat puikiai padeda kovoti su nemaloniais kvapais. Be to, jos padeda ir nuo riebalų sankaupų vamzdžiuose, todėl yra dvigubai veiksmingos. Reikia įberti į kriauklę 2–3 valgomuosius šaukštus garstyčių ir užpilti verdančiu vandeniu (vidutiniškai reikia vieno litro karšto vandens). Praėjus 20-iai minučių kruopščiai praplaukite nuotekų angą tekančiu vandeniu.

Svarbu: jei kriauklė užsikimšusi, šio metodo geriau nenaudoti, nes galite dar labiau pabloginti situaciją.

6. Maistinė soda + eteriniai aliejai + verdantis vanduo

Jei norite ne tik atsikratyti šlykštaus kvapo iš kriauklės, bet ir paskleisti malonų aromatą virtuvėje, galite naudoti mėgstamą eterinį aliejų. Įberkite į kriauklę pusę stiklinės maistinės sodos, įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus (pavyzdžiui, apelsinų, eukaliptų, citrinų ar arbatmedžių) ir palikite kelioms valandoms. Po to nuplaukite mišinį verdančiu vandeniu ir mėgaukitės maloniu eterinių aliejų kvapu.

7. Karštas actas

Jei namuose turite kavamalę ir periodiškai ją valote karštu actu, galite nušauti du zuikius vienu šūviu: po to, kai išvalysite kavamalę, panaudotą actą supilkite į kriauklę. Taip darykite kaskart plaudami kavamalę, ir kriauklė niekada nedvoks. Taip pat kelis kartus per mėnesį profilaktiškai įberkite į nuotekų angą maistinės sodos ir nuplaukite verdančiu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)