1. Jos pirmiausia išneša šiukšles ir nereikalingus daiktus.

Viešbučio tvarkymo paslaugų vadybininkė Maria Stickney pirmiausia išneša iš numerio viską, kas nereikalinga, kad galėtų ramiai tvarkytis. Ji išneša šiukšles, rankšluosčius, viską, kas buvo palikta. Iš vonios kambario ji surenka patiesalėlius, rankšluosčius, buteliukus, viską nurenka nuo spintelių, rašoma goodhousekeeping.co.uk.

„Kad neliktų pagundų apšluostyti dulkes aplink daiktus arba nuvalius dulkes juos iš karto sustatyti ant drėgno paviršiaus, nes tada gali likti žymės“, – sako ji.

2. Jie teikia pirmenybę mikro pluošto šluostei, bet pririekus randa pakaitalų.

Norint gerai nuvalyti dulkes reikia kokybiškos šluostės. „Geriausia šluostė – iš mikro pluošto, – teigia valymo paslaugų viename viešbutyje direktorius Agustinas Canongo. – Jei tokios neturite, naudokite 100 proc. medvilnės medžiagą – švarų vystyklą, seną pagalvės užvalkalą, senus marškinėlius, sudrėkinkite ją. Tik nevalykite medžiaga iš poliesterio – tokios gali tik daugiau apteršti.“

3. Jos žino, kaip greitai pakloti lovą – įsidėmėkite, kur yra etiketė.

Pakloti didžiulę lovą reikia laiko. Kad ir nuo kokio kampo pradėtumėte, praktiškai visada paaiškės, kad ant čiužinio užmovėte ne tą pusę paklodės. Išradingosios kambarinės pataria įsidėmėti, kur yra etiketė, arba siūles vidinėje paklodės pusėje pažymėti, kad žinotumėte, kur kairys, o kur dešinys kampas.

4. Jos išvalo užuolaidas nuo dulkių su nedideliu rankšluostėliu.

„Geriausias būdas išvalyti dulkes iš užuolaidų – padaužyti jas su rankiniu rankšluostėliu, – sako M. Stickney. – Tokio rankšluostėlio dydžio pakanka išdaužyti dulkėms, jis taip pat pakankamai lengvas ir nepavargsta ranka.“ M. Stickney sako, kad siurblys su antgaliu užuolaidoms neišsiurbia visų dulkių. Geriausia – iškratyti dulkes ant žemės, o tada susiurbti.

5. Prieš plaudamos grindis jos pirma išsiurbia.

Prieš plaunant grindis pirmiausia išsiurbkite. „Juk nenorite, kad grindų būtų šlapių plaukų – juos sunku surinkti, – sako M. Stickney. – Na o plauti grindis pradėkite nuo tolimiausio kampo ir judėkite link durų.“

6. Vonios kambarį jos sutvarko paskutinį.

„Geriausia pradėti tvarkyti nuo miegamojo (ne nuo vonios kambario), kad būtų mažiau rizikos pernešti bakterijas“, – sako M. Stickney.

7. Jos žino, kad reikia palaukti, kol ims matytis valymo priemonių poveikis.

Leiskite ir valymo priemonėms atlikti savo darbą. „Apipurkškite dušo sienas, tualetą ir kelias minutes palaukite, – pataria M. Stickney. – Per tą laiką nuvalykite veidrodžius, langus, vaistų spintelę, viską, ką reikia kambaryje. Tada nuplaukite paviršius, ant kuri purškėte valymo priemonių.“

8. Jos siurbia ne taip, kaip jus mokė mamos.

Mamos tikriausiai mokė pradėti siurbti nuo tolimiausio kambario kampo ir judėti link durų. Tačiau M. Stickney siurbia kitaip: „Pirmiausia išsiurbkite vietas, po kurias daugiau vaikščiota, tada siurbkite eidami iš kambario, kad du kartus praeitumėte su siurbliu po daugiau vaikščiotas vietas.“

9. Mėgstamiausias jų valiklis veikiausiai stovi ir jūsų spintelėje.

„Turbūt galvojate, kad turime kišenėje kokių slaptų stebuklingų valiklių, tačiau iš tiesų geriausias mūsų valiklis – baltojo vyno actas ir vanduo, – teigia A. Canongo. – Jis puikiai valo ir netgi išvalo ankstesnių valymo priemonių paliktas žymes.“ Įpilkite į buteliuką dalį baltojo vyno acto ir tris trečdalius vandens.

10. Po ranka jos visada turi dantų šepetuką.

Žinoma, nereikia valyti dantų šepetėliu kiekvieno centimetro namuose, bet kartais, kai kur jis pravers. „Turiu kelis mažus šepetėlius sunkiai prieinamoms vietoms vonioje, – sako M. Stickney. – sunkiausia išvalyti aplink varžtus už klozeto.“

11. Jos laiko valymo įrankius vienoje vietoje.

Kambarinės visus valymo įrankius ir priemones laiko savo vežimėlyje. Pasimokykite iš jų ir pasidarykite savo mini variantą. Sudėkite į ūkinį krepšį su rateliais visus šepečius, šluostes, kempines. Prireikus viskas bus po ranka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)