Tiems, kas katastrofiškai neturi laiko reguliariai rūpintis gėlėmis, kurie dažnai išvyksta, pateikiame 11 neįnoringų kambarinių augalų sąrašą:

1. Pinigų medis (paprastasis zamiokulkas)

Kambarinės gėlės

Jei norite įsirengti namus pagal fengšui principus, drąsiai įsigykite pinigų medį. Kalbama, kad jis gerina šeimininkų materialinę padėtį. Sunku vienareikšmiškai atsakyti, ar tai tiesa, tik galima garantuoti, kad šis augalas daug metų džiugins savo grožiu ir išaugs į vešlų krūmą.

2. Falenopsis rūšies orchidėja


Orchidėjoms reikalinga nuolatinė priežiūra. Bet ir tarp jų yra rūšis tinginiams. Falenopsis rūšies orchidėjų lapeliai primena drugelius. Žydėjimo laikotarpis – maždaug trys mėnesiai, taigi tai puikus variantas pasiilgusiems egzotikos.

3. Alijošius – namų vaistinėlė


Prisiminkite, koks augalas stovėjo pas močiute ant palangės? Žinoma, alijošius. Šis augalas – asketizmo čempionas. Jis išgyvens bet kokiomis sąlygomis, net reguliariai nelaistomas, net jei žemė vasarą pasidarė kieta kaip akmuo. Alijošius nebijo ir žiemos ir šalčių. Alijošiaus sultys turi gydomųjų ypatybių, jos naudojamos grožio priemonių gamybai. Alijošiaus sulčių galima įsilašinti į kaukę plaukams, rankų kremą. Jos padeda įsipjovus ar peršalus.

4. Kalankė (kalanchoe) – graži ir naudinga


Kalankei nebaisus retas laistymas, nes mėsinguose jos lapuose kaupiasi daug vandens. Augalas atrodo gana paprastai, bet ryškūs žiedai džiugins. Kalankė padės, jei įsipjovėte ar nusideginote. Daugelio nenuoramų vaikų mamos augina kalankę, kad pirmoji pagalba visada būtų po ranka.

5. Nuodinga, bet nepavojinga karpažolė

Karpažolė, Euphorbia leuconeura

Karpažolių būna įvairiausių formų. Nuo kaktusų jos skiriasi tuo, kad išskiria baltas sultis, kurios yra pavojingos. Jei turite mažų vaikų ar augintinių, karpažolių geriau neauginti, nes jų sultys, patekusios ant odos ar gleivinės, gali nudeginti. O kitais atvejais drąsiai rinkitės šį augalą – dažnai persodinti nereikia, o namuose visad turėsi žaliuojančią gražuolę.

6. Paprastoji gebenė – dekoratorė


Vienas iš neabejotinų gebenės privalumų – ji tinka kambarių dekoravimui. Pakanka pakabinti virvelę, ir gebenės ims aplink ją vyniotis. Norint galima susikurti tikrą rojaus kampelį.

7. Sansevjera


Sodri smaragdinė spalva, standūs raštuoti lapai traukia dėmesį. Išskirtinės priežiūros nereikalauja, greitai auga.

8. Kuokštinis chlorofitas drėkina orą


Chlorofito nauda žiemą neišmatuojama – jis ne tik valo orą, bet ir drėkina. Ilgi, šviesiai žali lapai atrodo labai puošniai, tad įneš į namus ir grožio.

9. Fikusas suteiks vidinės ramybės


Fikusams priežiūros reikia, bet juos sugebės prižiūrėti net patirties mažai turintys gėlininkai. Fikusai gražiai atrodo, o anot ajurvedos šalininkų, saugo namus nuo nerimo ir pavojų.
Tiesa, fikusas – stiprus alergenas, o pieningos jų sultys nuodingos. Taigi nepatartina auginti fikusų, jei namuose yra mažų vaikų, augintinių.

10. Pelargonijos – žiedų ir formų gausa


Pelargonijos – puikus sprendimas tiems, kas nori džiaugtis gražiais žiedais. Iš įvairiausių formų ir atspalvių žiedų tikrai išsirinksite patinkančią rūšį. Kruopščiai prižiūrima, nuolat apkarpoma ir persodinama pelargonija gausiai žydi. Mažiau prižiūrima ji žydės, tik ne taip intensyviai.

11. Avortija – formų įvairovė

Avortija

Daugeliui žinomos šios įvairių formų gėlės. Jų galima išvysti daugelyje žalių kampelių – priežiūros joms beveik nereikia, o ryškia žaluma jos džiugina beveik ištisus metus. Avortija lengvai prisitaiko patalpose, kur mažai šviesos, gali ilgai išbūti be vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)