1. Isitikinimas, kad lytinis potraukis turėtų kilti spontaniškai

Frazė „Mieloji, kodėl mums nepasimylėjus?“ pražudo daugumos moterų libido. Dar Nuo Z. Freudo laikų vyrauja nuomonė, kad egzistuoja tik vienas lytinio potraukio tipas – spontaniškas. Sugalvojote, kad norite užsiimti seksu, ir tai jus sujaudino.

„Vyrų aistra dažniausiai taip ir pasireiškia. Tačiau moterys, atėjusios konsultuotis, pasakoja, kad išgirdusios tokį vyro pasiūlymą, tiesiog sustingsta. Maža to, jos pradeda kaltinti save ir būgštauja, kad kažkas su jomis negerai, nes negali iš karto susijaudinti, nors ir myli savo partnerį", - portalui Psychologies sako porų konsultantas Airinas Feras.

Moterų lytinis potraukis yra kitoks. Joms yra svarbi emocinė, psichologinė, energetinė ir fizinė stimuliacija. Susijaudinimas gimsta per gilų ryšį, abipusį rūpestį, švelnumą ir dalijimąsi troškimais.

Dažnai poros švelnumo apraiškos apsiriboja trumpa preliudija, o tai žudo moterų aistrą. Ją reikia pažadinti, o ne reikalauti, kad ji įsipliekstų vos spragtelėjus pirštais.

Moterys negali mylėtis be emocinio ir fizinio atvirumo būsenos, kurios neįmanoma pasiekti valios pastangomis.

Moterys, kurios nesupranta lytinio potraukio mechanizmo, mano, kad pakanka tik šiek tiek susijaudinti, kad jos galėtų užsiimti seksu. Jos neįsivaizduoja, kad galima pasiekti visišką susijaudinimą, ir kad tuomet seksas teiks pasitenkinimą ir džiaugsmą, o tarp partnerių gims tikrasis artumas.

Dirbdami su poromis, mes analizuojame susijaudinimo dinamiką ir mokomės pažadinti lytinį potraukį. Kai moterys supranta, kaip pasiekti maksimalų susijaudinimą ir pajusti gilų seksualinį pasitenkinimą, jų lytinis potraukis tampa spontaniškesnis.

2. Siekis patirti orgazmą

Romano pradžioje seksas būna aistringas todėl, kad esame atviri ir smalsūs. Tačiau laikui bėgant mes nustojame tyrinėti vienas kitą: pradedame manyti, kad jau pakankamai gerai pažįstame savo partnerį, o tai reiškia, kad galime suteikti jam ar jai malonumą. Tai pražudo aistrą, ypač moterims. Lytinių santykių metu dingsta vienybės jausmas ir lieka tik galutinis tikslas – pasiekti orgazmą. "Mano darbas – padėti poroms atgaivinti jų smalsumą ir malonų jaudulį, įnešti į santykius aistros, kad vėl suliepsnotų jų potyriai", - sako A. Peras.

3. Prisilietimai dėl pačių prisilietimų

Prisilietimai – tai būdas užmegzti ryšį, jie jaudina. Tačiau jei jums jie yra tik būtini elementai kelyje į seksą, jie praranda savo stebuklingą galią. Prisilietimai yra svarbūs ne tik moterims, bet ir vyrams. Išmokę „priimti“ prisilietimą, vyrai gali išlaikyti pojūčius kūne, todėl lytinis aktas tampa ilgesnis.

Laikas atsikratyti stereotipų ir suvokti, kad vyrai ir moterys yra sukurti skirtingai. Moterys nebūna pasiruošusios spontaniškam seksui, jas labiau jaudina pats procesas, o ne rezultatas, ir prisilietimai joms reiškia kai ką daugiau nei tik seksualinio kontakto elementą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)