Metas pagerinti šią situaciją ir atskleisti visą tiesą apie stipriosios lyties atstovus. Kas tiesa, o kas tik nuo seno įsigalėję mitai?

Mitas – vyrai nejausmingi.

Tiesa. Anot psichologų, stipriosios lyties atstovai ne ką mažiau jausmingi nei moterys. Dažnai atrodo priešingai – jie slepia savo jausmus, nes taip priimtina visuomenėje. Susiformavęs stereotipas, kad emocionalus vyras – silpnas ir nevyriškas. Toks jausmų gniaužimas labai žalingas sveikatai. Sukauptos emocijos kelia stresą ir nerimą.

Tai kenkia ne tik psichinei, bet ir fizinei būklei. Tą liudija liūdna savižudžių dėl nelaimingos meilės statistika. Stipriosios lyties atstovų, atimančių sau gyvybę dėl nelaimingos meilės, yra kur kas daugiau nei moterų. Apskritai vyrai ilgiau ir sunkiau atsigauna po nelaimingų santykių, nors to ir nepripažįsta. Be to, apie 50 % stipriosios lyties atstovų tiki amžina meile. Tokių dailiosios lyties atstovių yra apie 40 %.

Mitas – apie seksą galvoja kas 7 sekundes.

Tiesa. Dailiosios lyties atstovės kaltina vyrus, kad jiems rūpi tik lytiniai santykiai. Žinoma, jie jiems patinka ir yra svarbi gyvenimo dalis. Tačiau netgi vyrai apie intymius žaidimus negalvoja kas 7 sekundes.

Ohajo valstijos universitete atlikti tyrimai atskleidė, kad stipriosios lyties atstovai per dieną apie seksualinius santykius pagalvoja maždaug 19, o moterys – 10 kartų. Vyrams seksas svarbesnis, nes jų smegenų dalis, atsakinga už fiziologinius poreikius, yra didesnė. Dėl to stipriosios lyties atstovai dažniau galvoja ne tik apie lytinius santykius, bet ir maistą, miegą.

Mitas – vyrai yra karjeristai.

Tiesa. Stipriosios lyties atstovai karjerai skiria daugiau laiko ir jėgų nei moterys. Taip pat jie dažniau užima aukštas pareigas ir uždirba kur kas daugiau. Europos Sąjungoje vyrai gauna vidutiniškai 17 % didesnę algą nei dailiosios lyties atstovės. Tačiau šie faktai nereiškia, kad juos galima vadinti karjeristais.

Stipriosios lyties atstovai priversti daugiau dėmesio skiri darbui, nes, remiantis visuomenės stereotipais, jie privalo išlaikyti šeimą. Be to, jiems nereikia gimdyti vaikų, todėl nepraranda profesinės patirties, dėl to nereikia savo darbo vietos išsikovoti iš naujo.

Mitas – nemėgsta bendrauti.

Tiesa. Stipriosios lyties atstovai per dieną pasako daug mažiau žodžių nei moterys. Pastarosios jų ištaria apie 20 000, o vyrai – apie 7 000. Dėl to kaltas prasčiau išsivystęs už komunikaciją atsakingas smegenų centras. Tačiau tai nereiškia, kad stipriosios lyties atstovai nemėgsta bendrauti. Statistikos duomenimis, vyrai pokalbį pradeda gerokai dažniau nei moterys.

Mitas – labai patinka blondinės.

Tiesa. Nors stipriosios lyties atstovų skoniai skiriasi, tačiau apie 79 % jų pripažįsta, kad blondinės jiems simpatiškesnės už brunetes. Taip yra dėl to, kad jos atrodo švelnesnės, silpnesnės ir moteriškesnės.

Be to, natūralių blondinių kraujyje daugiau estrogenų, todėl jos yra vaisingesnės. Dar vienas jų privalumas – recesyviniai genai. Jie yra silpnesni už tamsiaplaukių, todėl tamsaus gymio vyrai gali būti tikri, kad palikuoniai išsaugos jų, o ne partnerės genetinį fondą.

Mitas – dievina dideles krūtis.

Tiesa. Apie 93 % vyrų teigia, kad dailiosios lyties atstovių krūtų dydis jiems apskritai nėra svarbus. Pastebėta, kad didesnėmis krūtimis žavisi vieniši, prastesnį išsilavinimą turintys ir mažai uždirbantys stipriosios lyties atstovai.

Anot mokslininkų, taip yra dėl to, kad didelė krūtinė vyrui pasąmoningai siejasi su stipresne moters sveikata ir didesnėmis riebalų atsargomis. Tai svarbu vaisingumui, palikuonių išnešiojimui ir išmaitinimui. Turtingi ir išsilavinę vyrai turi didesnę galimybę geriau aprūpinti partnerę, todėl nesuka galvos dėl jos kūno linijų.

Mitas – fiziškai stipresni už moteris.

Tiesa. Stipriosios lyties atstovai aukštesni, turi didesnę raumenų masę, todėl yra apie 30 % stipresni negu moterys. Tačiau pastarosios yra ištvermingesnės, lengviau ištveria ne tik fizinį krūvį, bet ir skausmą. Be to, bėgant metams vyrų fizinė jėga silpnėja greičiau.

Dailiosios lyties atstovės per dešimtmetį netenka apie 2 % jėgos, vyrai – 10 %. Maža to, stipriosios lyties atstovai dažniau serga. Galiausiai šiame amžiuje svarbesnė tampa vyro dvasinė ir psichologinė stiprybė, o ne jėga. Medžiotojų ir žemdirbių laikai jau praeityje.

Mitas – geriau vairuoja.

Tiesa. Vyrai geriau orientuojasi aplinkoje, todėl kelyje mažiau blaškosi. Tačiau jie vairuoja ekstremaliau, nevengia greičio ir staigių manevrų. Dėl per didelio pasitikėjimo savo jėgomis neretai sukelia pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Taigi vargu ar juos pagrįstai galima vadinti geresniais vairuotojais.

Mitas – turi geresnį humoro jausmą

Tiesa. Stanfordo universiteto mokslininkai nustatė, kad dailiosios lyties atstovės lėčiau reaguoja į išgirstą pokštą, nes labiau nei vyrai gilinasi į jų turinį. Beje, stipriosios lyties atstovų humoras šiurkštesnis. Tai lemia didesnis testosterono lygis jų organizme.

Mitas – vengia įsipareigojimų.

Tiesa. Žinoma, kad yra įsipareigojimų vengiančių vyrų, tačiau tokių yra ir moterų. Apskritai stipriosios lyties atstovai nebijo įsipareigoti, tačiau į tai žiūri rimčiau. Viską lemia jiems skirtas socialinis vaidmuo.

Vyrams tenka būti ne tik santykių iniciatoriais, bet ir šeimos išlaikytojais bei tvirtais partnerės ramsčiais net pačiose sudėtingiausiose gyvenimo situacijose. Natūralu, kad tokiam rimtam žingsniui reikia laiko pasiryžti.

ĮDOMU

Vyrams užtenka 15 min., kad suprastų, ar su naujai sutikta moterimi norėtų nueiti į antrą pasimatymą.

Vaikinai tėvų namus palieka vėliau nei merginos. Apie 14 % 25–34 m. vyrų vis dar gyvena kartu su gimdytojais.

Ant stipriosios lyties atstovų rankų aptinkama maždaug 50 % mažiau bakterijų negu ant moterų, nors šios jas plauna dažniau.

Vyrai per gyvenimą prie veidrodžio praleidžia apie pusę metų.
Rengdamiesi dažniausiai pirmiausia apsimauna kelnes, tik tuomet apsirengia viršutinę aprangos dalį.

Stipriosios lyties atstovų organizmas kalorijas degina kur kas greičiau.

Jie geriau mėgdžioja įvairius garsus, nors turi silpnesnę klausą.

Tris kartus labiau linkę į alkoholizmą negu moterys.

Apie 5 % vyrų toliau naudoja dantų šepetėlį, kuris buvo įkritęs į tualetą.

Apie 39 % stipriosios lyties atstovų nemėgsta vaikščioti po parduotuves.

Apie 30 % vyrų atsisakytų sekso, jeigu dėl to galėtų neplikti.

Apie 72 % stipriosios lyties atstovų mieliau renkasi dušą nei vonią.

Apie 3 % viengungių prisipažįsta, kad jų namus valo motinos.

Garsas, kuris vyrams kelia didžiausią stresą, – kūdikio verksmas.

Penktadalis stipriosios lyties atstovų bijo vorų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!