Klausia DELFI skaitytojas: kyla klausimas pakankamai bendrauju su panelėmis, bet kaip įgyti pilnaverti jų pasitikėjimą, kad jos norėtu su manim susitikti vis dažniau? Rasti vis daugiau bendrų pokalbio temų?

Pataria Viktoras Šapurovas, individualiosios psichologijos analitikas, seksologas:

Atsakymų į šiuos klausimus yra keli. Pirmiausia, tai sėkminga vaikystė, bet tai mažai priklauso nuo paties vaiko, tai tėvų dispozicijoje. Pasiekus paauglystės amžių asmenybė nemaža dalimi jau yra susiformavusi, yra tam tikras žinių kiekis. Kartu, tai yra metas, kai dar galima daug ką savyje pagerinti, sukaupti daugiau žinių, susiorientuoti savo prioritetuose.

Kuo aiškiau paauglys sugeba planuoti ateitį, kuo geriau žino ko nori, tuo geriau jam seksis su mylimąja. Sėkmė bendravime su merginomis tai pirmiausia bendravimo kokybė. Didesnis merginų skaičius – tai kiekybė, ji dažnai yra priešinga kokybei. Kita vertus, reikalingas pasirinkimas.

Dauguma žmonių ne iš karto randa tinkamą būsimam gyvenimui žmogų. Būtų gera, kad atranka vertinant emocinį, dvasinį ir fizinį seksualinį atitikimą būtų kryptinga, vis siaurinant paieškos ratą ir vis aiškiau formuojant savo nuomonę.

Tikrai nebūtų tikslinga mokėti bendrauti su visomis merginomis. Tokie bruožai matyt, labiau reikalingi TV laidų vedėjams, gal dar kur. Visos merginos nėra reikalingos vienam vyrui, reikia rasti sau tinkamą.

Susitikimų dažnumas yra svarbus bendravimo su mergina komponentas.

Tiesa, jis yra svarbus ne pats, o per tai, kiek sutampa abiejų žmonių noras susitikti. Jei merginai ar vaikinui sumažėja noras susitikti, tai priklauso nuo to, kiek sėkmingai vystosi jausmai, kiek gera yra kiekvienam.

Žinoma, yra svarbios ir objektyvios sąlygos. Kartais, natūraliai trūksta laiko susitikimams dėl mokslų, darbų, buitinių reikalų. Tas, kas nori susitikti dažniau, gali jaustis atstumtas.

Skirtingas pageidaujamas susitikimų dažnis gali rodyti žmonių esminius skirtumus, kurie trukdys laimingai gyventi kartu. Jeigu vaikystėje susiformavo būti atstumtu baimė, tai turės didelės reikšmės tolimesniems santykiams.

Ta baimė iš esmės valdo žmogų, verčia ji siekti dažnesnių susitikimų, negu pageidauja kita pusė. Taigi, šiuo atveju santykius reguliuos ne meilė, bet baimė. Jeigu taip yra ir tai kankina, prieš sukuriant šeimą verta pagalvoti apie psichoanalitinę terapiją.

Turite problemą, klausimą, kuris neduoda Jums ramybės poros santykiuose, šeimoje? Rašykite gyvenimas@delfi.lt. Seksologo, psichologo, atsakymai publikuojami DELFI Gyvenime (psichologai neatsakinėja asmeniškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)