40-metė moteris žiūrėjo į kompiuterio ekraną ir negalėjo patikėti savo akimis. Jos vyras vakarieniavo restorane su kita moterimi.

Šie vaizdai buvo įrašinėjami slapta kamera, įtaisyta niekuo neišsiskiriančiame baltame automobilyje, ir tiesiogiai transliuojami į savo namų svetainėje sėdinčios žmonos kompiuterio ekraną. Vyro neištikimybės įrodymus moteris stebėjo kartu su privačiu detektyvu.

„Paskambink jam“, - patarė jis. Moteris – pavadinkime ją Klara – pasiėmė telefoną.

„Brangusis, kur esi?“ – paklausė ji. Klaros vyras, vienos stambios Sičio kompanijos direktorius, išėjo į lauką ir atsistojo ant šaligatvio tiesiai priešais baltą detektyvo automobilį. „Vis dar biure. Grįšiu vėlai“, - atsakė jis.

Taip Klara išsiaiškino, kad jos įtarimai buvo pagrįsti. Ji pasisamdė detektyvą, sumokėjo jam 3000 svarų, o po savaitės savo akimis išvydo vyro neištikimybės įrodymus. Vėliau Klara sakė detektyvui, kad tai buvo labai naudingai išleisti pinigai.

Privačių detektyvų samdymas ir naujausių technologijų naudojimas siekiant pričiupti neištikimus sutuoktinius – tai tema, kuria retai diskutuoja mandagūs Britanijos priemiesčių gyventojai. Tačiau šie dalykai vyksta. Lapkričio mėnesį spauda rašė apie 35-erių metų gydytoją Dilettą Bianchini, kuri pasisamdė detektyvą, kad šis po jos vyro Williamo Sachiti automobiliu pritaisytų GPS sekimo įrenginį. Moteris buvo įsitikinusi, kad vyras susitikinėja su meiluže, o ne, kaip nuolat teisinosi, iki vėlumos sėdi darbe.

Verslininkas W. Sachiti, kuris kažkada dalyvavo BBC televizijos laidoje „Drakono urvas“ (Dragon‘s Den“), pastebėjo blyksinčią sekimo įrenginio lemputę ir iškvietė policiją, nes pamanė, kad kažkas jo automobilyje padėjo bombą. Kol pareigūnai tarėsi, ką daryti, Williamas paskambino žmonai. Šiai neliko kitos išeities, kaip prisipažinti, ką padariusi. „Man labai gaila, kad taip atsitiko“, - žurnalistams sakė D. Bianchini. - „Tai buvo didelė klaida, man buvo pasimaišęs protas.“ Ekspertai sako, kad paprastai šiuos prietaisus sunku pastebėti, nebent jie blogai pritvirtinami.

W. Sachiti nebuvo neištikimas. Bet kas galėtų kaltinti jo žmoną, kad ji manė kitaip? „Mūsų gyvenimo būdas – spartus tempas, stresai – skatina žmones užmegzti meilės romanus“, - sako „Relate“ patarėja Christine Northam. – „Šiais laikais lengviau turėti meilužį ar meilužę, tad nieko keisto, kad žmonės, norėdami patvirtinti ar paneigti savo įtarimus, moka pinigus privatiems detektyvams.“

Už savaitę trukusį vyro sekimą Klara sumokėjo 3000 svarų, bet mano, kad šie pinigai buvo verti informacijos, kurią gavo. Agentūra, į kurią ji kreipėsi – „Complete Investigations“ – yra tik viena iš daugelio panašias paslaugas teikiančių firmų. Štai agentūra „Minx007“ mainais už pinigus siūlo „sielos ramybę“, o „Spousebusters“ žada „diskretiškai atskleisti tiesą“ (jų interneto svetainės puslapyje pamatysite vienas kitą įtarinėjančios poros nuotrauką ir užrašą „Jūsų įtarimus išsklaidys GPS automobilių seklys“). Britanijos sekimo paslaugų industrija yra verta dešimčių milijonų svarų.

Gerą reputaciją turinčios firmos „Complete Investigations“ įkūrėjas, buvęs policijos inspektorius Colinas Butcheris prisimena, kad Klarą labiau nei vyro neištikimybė pribloškė jo melagystės ir apgaulės.
„Iš pradžių Klara tikėjosi, kad tai netiesa“, - prisimena C. Butcheris. - „Kai ji žiūrėjo į kompiuterio ekraną, jos veide atsirado nevilties išraiška, kurią netrukus pakeitė pykčio grimasa. Ji stebėjo savo vyrą, kuris melavo, kad yra darbe, kai iš tiesų vakarieniavo restorane su meiluže“. Kai vyras tą naktį grįžo namo, kilo didelis barnis.

Tą kartą vyras dievagojosi, kad daugiau taip nebenutiks, ir moteris jam atleido. Tačiau kai po kurio laiko ji vėl pagavo vyrą su meiluže, įvyko skyrybos.

Daugelis C. Butcherio klientų yra pasiturintys žmonės. Pastaraisiais metais skyrybų išmokos Anglijoje ir Velse pasiekė rekordinius lygius, o teismo sprendimai yra palankūs moterims.

Naujiems klientams „Complete Investigations“ detektyvai pasiūlo perskaityti apie neištikimybę bylojančių ženklų sąrašą, o tada, priklausomai nuo atsakymų, padeda išsirinkti tinkamiausią paslaugą, pavyzdžiui, žmogaus ir automobilio sekimą arba įkalčių analizę.
Štai ženklai, kurie gali rodyti, kad jūsų partneris yra jums neištikimas:

1. Jis nuolat kažkur dingsta. Jo pasiteisinimai gali būti įvairūs – nuo „turiu dirbti viršvalandžius“ iki „einu į sporto klubą“. Būkite budrūs, jei partneris staiga susirado naują hobį, pavyzdžiui, tenisą ar bėgiojimą. Sportas – puikus būdas nuslėpti meilės romaną, nes nereikia teisintis dėl suplukusios išvaizdos ir dušo neįprastu dienos metu.

2. Jis nuolat gauna dovanų, pavyzdžiui, drabužių ar kvepalų. Meilužiai dažnai vienas kitam dovanoja dovanas. Sukluskite, jei vyras ar žmona staiga pradėjo vilkėti kitokio stiliaus drabužius ar kvepėti kitokiais kvepalais (ypač jei jo/jos paaiškinimas yra maždaug toks – „jais mane apipurškė pardavėja prekybos centre“).

3. Radote įkalčių. Gali skambėti kaip klišė, bet lūpdažiai ant apykaklės kelia įtarimų. Kaip ir nuo bučinių patinusios vyro lūpos ar nuo trynimosi į vyro barzdą paraudęs moters smakras. Ultravioletinė lempa padės aptikti įkalčius ant drabužių ir patalynės.

4. Pastebėjote neįprastas finansines operacijas. Pavyzdžiui, vyras iš degalinėse esančių bankomatų reguliariai nusiima dideles pinigų sumas, slepia sąskaitų išklotines.

5. Perdėtai saugo telefoną. Sunerimkite, jei partneris nepaleidžia iš rankų telefono arba įvedė slaptažodį, kad niekas negalėtų jo patikrinti.

Privačių detektyvų Jungtinėje Karalystėje paslaugos kainuoja apie 500 svarų per dieną, jei partnerį seka vienas detektyvas, ir 1000 svarų, jei įtariamasis atidžiai stebimas ištisą parą.

„Complete Investigations“ sekliai teigia, kad neištikimybei įrodyti užtenka savaitės. Vienas klientas, 65-erių metų vyras, buvo įsitikinęs, kad jo gerokai jaunesnė žmona yra jam neištikima. Detektyvams užteko trijų dienų, kad įrodytų, jog visus jo įtarimus galima nesunkiai paaiškinti, o jo žmona yra jam ištikima. Klientas liko labai patenkintas.

Gerą reputaciją turinčios detektyvų firmos griežtai laikosi įstatymų. Šie nedraudžia namuose įtaisyti pasiklausymo įrangos, fotografuoti ir filmuoti viešose vietose. Sekimo įrenginius detektyvai slepia sutuoktinio, o ne galimo meilužio ar meilužės automobilyje.

Tie, kas turi įtarimų, bet neišgali samdyti detektyvo, gali įsigyti nebrangų GPS sekimo įrenginį, kuriais prekiauja kompanija „FollowUs“. Pasak čia dirbančio Marko Eye, 8 iš 10 jais besidominčių žmonių yra moterys.

„Atrodytų, kad naujausiomis technologijomis labiau turėtų domėtis vyrai, bet 80 proc. mūsų pirkėjų yra moterys“, - sako jis. – „Sprendimas pradėti sekti savo vyrą yra nelengvas, nes mokate už tai, kad būtų patvirtinti jūsų baisiausi įtarimai. Mūsų klientės – išsilavinusios moterys, kurios žino, ką daro.“

Paklausiausia „FollowUs“ prekė yra kortų kaladės dydžio įrenginys, kurį galima paslėpti sutuoktinio automobilyje ir savo kompiuterio ekrane stebėti, kur jis važiuoja. Šis prietaisas reaguoja į judesį, todėl nesiųs signalų iš stovinčio automobilio. Jis kainuoja 279 svarus ir dar po 15 svarų kas mėnesį už prijungimą prie mobiliojo telefono tinklo. GPS gali ir nepadėti pričiupti partnerio, jei šis, tarkime, pasistato automobilį prie sporto klubo, o tada nurūksta į viešbutį meilužio ar meilužės automobiliu.

Tačiau GPS turi savo gerbėjų. Viena tokių - Annie B. „FollowUs“ interneto svetainėje moteris rašo: „Mano vyras buvo man neištikimas, kai buvau devintą mėnesį nėščia. Pritvirtinau GPS po jo automobilio sėdyne ir aptikau jį vakarieniaujantį restorane su kita moterimi. Esu jums nepaprastai dėkinga.“

Tuo tarpu jos vyras – kaip tūkstančiai kitų britų – tikriausiai nesijaučia toks dėkingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)