Valdančioji Teisės ir teisingumo partija tokį planą atskleidė paaiškėjus, kad Lenkijoje skyrybomis baigiasi beveik trečdalis santuokų.

Baudos turėtų priklausyti nuo sutuoktinių turtinės padėties. Turtuoliams jos gali siekti šimtus tūkstančių zlotų.

Šiuo metu besiskiriantiems lenkams tenka sumokėti apie 500 litų bylinėjimo išlaidų. "Skyrybos dabar kainuoja tiek pat, kaip gera pora batų", - apgailestavo parlamentaras iš Teisės ir teisingumo partijos Andrzejus Symanskis.

Kaip ELTA jau skelbė, Varšuvos aukštosios ekonomikos mokyklos demografų duomenimis, Lenkijoje galiausiai išsiskiria 33 poros iš šimto susituokusių.

2005 metais Lenkijoje išsiskyrė 67 tūkstančiai sutuoktinių porų. Dar 11 tūkstančių porų tiesiog "išsivaikščiojo", neįforminusios oficialių skyrybų. Pagal skyrybų skaičių Lenkija gerokai „atsilieka“ nuo Vakarų Europos valstybių, kur santuoką nutraukia maždaug 85 poros iš šimto.

Bet ir dabartinis skyrybų lygis kelia grėsmę demografinei situacijai šalyje. Viena lenkė vidutiniškai pagimdo 1 vaiką. Šito aiškiai nepakanka net dabartiniam gyventojų skaičiui išsaugoti. Tai reiškia, įspėja demografai, kad naujoji lenkų karta sudarys tik 62 procentus dabartinės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją