Seksualinės aistros paaiškinimas

Kiekvienuose santykiuose yra „labai aistringas“ ir „mažai aistringas“ partneris.

Štai vienintelė tiesa apie seksualinę aistrą, kuriai nesvarbus laikas, kultūra ir asmeninės aplinkybės: santykiuose visuomet yra mažai aistringas partneris ir visuomet yra labai aistringas partneris - visuomet, kiekvienuose santykiuose. Ši tiesa gali padėti naujai pažvelgti į save ir savo partnerį.

Šis naujas paveikslas gali visiškai pakeisti tai, kaip jaučiatės, nesvarbu, ar esate mažai aistringas partneris (MAP), ar labai aistringas partneris (LAP). Tai leidžia jums nustoti jaustis neadekvačiai ar justi, kad esate „ne toks“. Tai sveikas požiūris į seksualinės aistros problemas: MAP ir LAP yra tiesiog pozicijos santykiuose.

Tiksliau, dvi pozicijos santykiuose yra mažesnės aistros partneris ir didesnės aistros partneris. Tačiau praktikoje paprasčiau kalbėti apie MAP ir LAP, prieš tai nusistačius, ką šie terminai reiškia.
MAP ir LAP yra bet kokioje problemoje ir sprendime jūsų santykiuose.

Vienas partnerių (LAP) nori kažko labiau nei kitas (MAP). Net jei judu su partneriu abu norite to paties dalyko, vienas jūsų vis tiek to nori daugiau. Didžiulė aistra ir menka aistra yra pozicijos, kurias prisiima partneriai. Ir kilus konfliktui, kuris nebūtinai turi būti apie seksą, ryškėja, kuris partneris renkasi kurią poziciją.

Nei vienas nėra LAP ar MAP visuose dalykuose. Šios pozicijos kinta priklausomai nuo nagrinėjamų dalykų. Galbūt jūs LAP seksui, tačiau jūsų partneris yra LAP intymumui. Galbūt jūs LAP seksui ar intymumui, tačiau MAP vaiko pradėjimo klausimais ar monogamijai. Ar kalbama apie seksą, ar apsigyvenimą kartu, vaikų auklėjimą ar vaikų neturėjimą, giminių ar draugų lankymą, jūs būsite arba MAP, arba LAP.

Viskas yra reliatyvu

Jei pasižymite maža seksualine aistra, dar nereiškia, kad aistros visiškai nejaučiate. Galbūt vidutiniškai norite mylėtis kartą per savaitę. Taigi jei jūsų partneris nori sekso du kartus per savaitę, jūs pasidarytumėte MAP. Jei jis nenorėtų sekso išvis, jūs būtumėte LAP.

Tas pats sekso kiekis vienuose santykiuose gali jus padaryti MAP, kituose LAP. Galbūt norite sekso kasdien, tačiau būsite MAP, jei partneris norės sekso dusyk per dieną. Ir būsite LAP, jei norėsite sekso dusyk per mėnesį, o partneris nenorės išvis. Viskas yra reliatyvu, ir viskas remiasi sulyginimu su jūsų partneriu.

Nėra jokio „teisingo“ sekso dažnumo. Suvokimas, kad „maža aistra“ ir „didelė aistra“ yra visuomet reliatyvios pozicijos, gali padėti nustoti ginčytis dėl to, kiek aistros ar sekso yra „normalu“ ar „sveika“. Tai gali paaiškinti, koks seksualinio gyvenimo dažnumas turėtų būti: jei judu su partneriu esate patenkinti, vadinasi, taip ir turėtų būti.

Tai gali skambėti kaip savaime aiškūs ir logiški dalykai, tačiau tiesa ta, kad anksčiau, prieš man sukuriant šią teoriją, apie tai nebuvo kalbėta. Šis naujas mąstymo būdas pakeitė tai, kaip gydau seksualinės aistros problemas, ir mano klientų gyvenimas labai pagerėjo.

Ir jums reikia pakeisti savo požiūrį. Jums reikia nustoti galvoti apie mažą seksualinę aistrą kaip asmenybės trūkumą. Neretai būna taip, kad LAP santykių pradžioje vėliau tampa MAP, arba atvirkščiai. Suvokimas, kad aistringumo intensyvumas nėra charakterio bruožas, padės jums jaustis gerai ir priimti savo pačių seksualumo pobūdį. Tai leis jums ir jūsų partneriui pasijusti lygiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)